Lexus UX 300e 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Förra veckan  lanserades varumärkets allelektriska  Lexus UX 300e 2021 . Denna modell är baserad på plattformen för den nya Toyota TNGA GA-C, som också finns under bensin UX-hybrid och den nyligen uppdaterade Toyota C-HR crossover. Men ändringarna på utsidan är lika minimala och den nya modellen erbjuder nästan samma utseende som den vanliga modellen.

I princip fanns det några mindre förändringar och den allelektriska versionen fick ett subtilt förändrat galler, ett nytt belysningssystem och en mer aerodynamisk främre stötfångare med lägre luftintag.


Utsidan av Lexus UX 300e 2021

Designen på den kommande  Lexus UX 300e 2021  kommer att vara nästan samma som den vanliga modellen. De externa förändringarna är därför minimala. Ibland gör dock små förändringar en stor skillnad i utseendet. Detta är dock inte fallet här. Framsidan av denna SUV har samma form och linjer. Små snacks kan också ses på det strömlinjeformade gallret och stötfångaren.


Vi kan se de nedre luftintagen och samma dimljus som basmodellen. Enligt tillverkaren kommer den här modellen att vara den första att introducera avancerade, aktiva brusgeneratorer som avger ett varningsljud vid lägre hastigheter för att varna fotgängare.

Interiör

Den  nya Lexus UX 300e 2021  visar en mycket välutrustad stuga. Denna modell kommer endast att använda högkvalitativa material och kommer att vara mer förarorienterad. Precis som Lexus UX-modellerna kommer den helt elektriska versionen att ha samma layout. UX 300e 2021 erbjuder två rader med platser och plats för fem passagerare.

✓ Du kan också kontrollera:

Bakom honom finns det gott om benutrymme och utrymme. Dessutom är standardutrustning rikligt, och den här modellen inkluderar nu anpassningsbar farthållare, ett digitalt instrumentkluster och en infotainmentskärm med Apple CarPlay-anslutningsstöd. Lexus använde också ytterligare ljudabsorption för att dämpa externa intrång som vindbrus, gruspåverkan och däckbrus.

Detaljer om Lexus UX 300e 2021-motor

Tack vare Toyotas modifierade TNGA GA-C-plattform har den senaste  Lexus UX 300e 2021  ett 54,3 kWh litiumjonbatteri som ligger under golvet och en elmotor till framaxeln. Tack vare denna kombination levererar varumärkets första allelektriska modell 201 hästar och stöder snabbladdning. Dessutom tar det 40 minuter att ladda batteriet till 80% med en 50 kW laddare. Om du laddar den med en standard 6,6 kW laddare tar det i princip cirka sju timmar.

Enligt officiella testdata kommer den kommande allelektriska UX 300e att kunna resa cirka 300 mil på en enda laddning. Accelerationen är anständig och denna modell accelererar från 0 till 100 km / h på 7,5 sekunder. Med denna siffra står UX 300e bakom modeller som Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro och den kommande Volvo XC40 Recharge.

Uppskattade utgivningsdatum och kostnader

Nya  Lexus UX 300e 2021  är en helt elektrisk SUV som erbjuder bra design och en ännu bättre stuga. Enligt den senaste informationen kommer denna modell att träffa butiker i Storbritannien nästa år. Priset är fortfarande ett mysterium, men vi kan förvänta oss mer information snart.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)