Lexus RX 2021: specifikationer, pris, släppdatum

De kommande Lexus RX 2021- modellerna   kommer att erbjuda många standardfunktioner. Både RX 350- och RX 450h-versionerna är de mest populära lyxiga medelvägs-SUV: erna i Lexus-serien. Dessutom omarbetas de nya SUV: erna och Lexus huvuduppgift är att göra dem mer konkurrenskraftiga. Så vi kan förvänta oss många nya funktioner och ännu mer kvalitet och teknik inuti.

Som de tidigare modellerna har de nya samma motoralternativ. Men förvänta dig bättre prestanda och till och med bränsleekonomi. Hybridmodellen är fortfarande det bästa alternativet och erbjuder ett utmärkt förhållande mellan pris och prestanda.


Lexus RX 2021 har lite snacks ute

Designen på  Lexus RX 2021  är mejlad och distinkt. Projektet är unikt på marknaden. Trots bristen på förfriskningar har denna modell fortfarande samma djärva spindelgaller och utsökt formade LED-strålkastare. Tillverkaren mörkare C-pelarna för en större wow-effekt och för att ge taket ett flytande utseende.


RX L-modellerna är bara 4,3 tum längre än de vanliga RX-modellerna i två rader, vilket gör dem svåra att identifiera när de är på resande fot. F Sport-modellen tar en viss aggression tack vare de eleganta 20-tums hjulen. Den anpassningsbara variabla upphängningen är också en del av denna fäste. Detta system övervakar vägförhållandena och justerar dämpningen automatiskt för maximal effektivitet.

Inre säkerhetssystem och Lexus + 2.0

Nästa generation  Lexus RX 2021  uppdateras inuti. Generellt sett kan vi förvänta oss material av högre kvalitet och ännu mer standardfunktioner. Den kompakta SUV-enheten erbjuder fortfarande många extra tillbehör. Som ni kanske redan vet är RX 360- och RX 450h-modellerna tvåsits-SUV: er med tillräckligt med plats för fem personer.

✓ Du kan också kontrollera:

Valet av den utökade L-versionen ger kunderna en liten men funktionell tredje radstol som ökar antalet passagerare till sju. Sätena är tillverkade av plysch och alla versioner erbjuder utmärkt huvud- och benutrymme bak. Dessutom är nyttolasten imponerande – över 18 kubikfot bakom bakstolarna. Detta antal fällbara baksäten kan ökas till över 56 kubikfot. Den övergripande designen är unik, men inte så uttrycksfull som en Audi eller en BMW-SUV. Lexus RX är utrustad med en stor 12,3-tums multimedieskärm, elektrisk baklucka, 10-vägs förarsäte, 10 krockkuddar, syntetiskt läderinredning, luftkonditionering med dubbla zoner, bakifrån kamera etc.

Säkerheten är utmärkt tack vare Lexus Safety System + 2.0, som inkluderar automatisk nödbromsning, anpassningsbar farthållare, överstrålnings- och spårvarningsvarning.

Lexus RX 2021 använder olika motorer

Den nya Lexus RX 2021  kommer att använda vissa motorversioner. Den nuvarande basmodellen 2021 Lexus RX 350 är utrustad med en 3,5-liters V6-motor som ger 295 hk. Denna drivlinje finns också för F-Sport-mässorna. Dessutom driver samma motor den större versionen av 2021 Lexus RX 350 L och förlorar viss prestanda på grund av sin vikt.

Denna modell erbjuder 290 hk. Hybrid RX 450h är fortfarande köpet. Denna modell använder en 3,5-liters V6-motor och är utrustad med en 123 kW elmotor och standard fyrhjulsdrift. Den totala systemkapaciteten är 308 hk. Dessutom erbjuder den större versionen av RX 450h L samma nummer.

Produktion och kostnader

De kommande Lexus RX 2021- SUV: erna  kommer att  uppdateras och tillverkaren lägger till mer standardutrustning. Bortsett från mindre uppdateringar förblir priset på de nya modellerna oförändrat. FWD börjar på 42 000 euro, medan F Sport börjar på knappt 46 000 euro.

Dessutom börjar den större versionen med de tre raderna med platser på RX 350L, knappt 45 500 euro. Lexus RX 450h Hybrid är väl värt pengarna som investerats eftersom den erbjuder ett fantastiskt funktionspaket och börjar på 45 000 dollar. Men om du köper en större version av hybriden går priset upp till 48 000 euro. Lexus RX fortsätter att underskrida modeller som Mercedes-Benz GLE och BMW X5.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)