Lexus LC 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Lexus har meddelat lanseringen av den uppdaterade Lexus LC- sportkupén  2021  . Den återstyllade bilen skiljer sig från sin föregångare i en lättare kaross, olika upphängningsinställningar, utrustning och multimediasystemfunktioner.


Tekniska uppgraderingar Lexus LC 2021

Utvecklarna fokuserade på att förbättra chassikonfigurationen för en sportbil. Nedre benbensar i aluminium, ihåliga chocker med ökad diameter och spiralfjädrar gjorda av ett nytt höghållfast material. Tillsammans med de lättare 21 tum hjulen, kunde de osprungna massorna minskas med 10 kg.

Även Lexus-ingenjörer försökte göra chassit mer bekvämt. Den nya kalibreringen ökar framfjädringen och ökar stycket hos rebound-stötfångare och bakre stabilisatorer. För att göra det enklare att styra fordonet vid kurvlinjen har det avancerade stabiliseringssystemet med Active Cornering Assist införts, vilket bromsar de inre hjulen med kraft beroende på värdet av sidoacceleration.


✓ Du kan också kontrollera:

Denna tekniska innovation stannar inte där. Under uppdateringen förbättrades 10-växlad växelloggoritmen “automatiskt”. På Lexus LC 500-bensinversion fördröjer växellådan nu växling när gasreglaget är 50-70% öppet (känd som “Active Zone”). Samtidigt upplevde LC 500h-hybriden förändringar i övergångsmekanismen till sänkningsnivån när man lämnade kurvan. Nu återställer överföringen överföringen till den andra och inte till den tredje som tidigare.

Drive-coupéen förblev intakt. Bensinmodifieringen av Lexus LC är fortfarande utrustad med en 5,0-liters V8-motor, som sugs med 477 hk. och 540 Nm. Hybridversionen har behållit installationen, som består av en V6 3.5-motor och två elmotorer. Tillsammans ger de en ökning på 359 hk. och 475 Nm. LC 500 accelererar till 100 km / h på 4,7 sekunder, LC 500h på 5,0 sekunder.

Innovationer i design och utrustning av Lexus LC 2021

Lite har förändrats på sportbilens utsida, förutom när nya mörka 20-tumshjul av grafit är tillgängliga. Dessutom har två nya nyanser, Cadmium Orange och Nori Green Pearl, lagts till i karamellemaljserien.

Interna metamorfoser är mer synliga. Först granskades alternativen för läderbeklädnad. Rioja Red-mönstret ersattes med Flare Red-klädseln och den vita färgen utesluts från erbjudandet. En annan uppdatering gällde det vanliga multimedia-komplexet med en 10,3-tums skärm. Stöd för Android Auto-gränssnittet och integration med Amazon Alexa röstassistent har tillkännagavs för modellåret 2021.

Underhålls på Lexus och coupé-säkerheten förbättrades. Som standard var bilen utrustad med ett Lexus Safety System + elektroniska assistenter. Inkluderar linjemarkering, frontal kollisionsvarning med fotgängare skydd, radar farthållare och intelligent strålkastarstyrning. Gruppen assistenter inkluderar också övervakning av “blinda” zoner.

Lexus LC 2021 pris och lanseringsdatum

Försäljningen  av nya  exemplar av  Lexus LC 2021  börjar på tyska i slutet av 2020. Priset på bilen blir minst 93 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)