Lexus IS 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Lexus har helt avslöjat den  nya Lexus IS 2021  sedan   . Fjärde generationens modell koordineras med Driving Signature-konceptet, vilket lovar ännu mer sport och körning i kombination med hög säkerhet och avancerade multimediafunktioner.


Yttre funktioner i den nya IS 2021

Efter att ha behållit den tidigare plattformen fick Lexus compact sports sedan ett helt annat prestanda. Det kännetecknas av ökad styvhet, vilket säkerställs av den utbredda användningen av höghållfasta stål, närvaron av ytterligare distanser på de mest utnyttjade platserna och en ökning av antalet svetsplatser. Samtidigt är många av de mindre kritiska delarna tillverkade av aluminium, vilket förenklar designen något.

Utsidan av den nya generationens karosseri är nästan helt original, vilket gör fjärde generationens bil betydligt annorlunda än sin föregångare. Medan den övergripande stilen har bibehållits ger de pilformade strålkastarna och det massiva timglasformade gallret fortfarande sedan sedan ett rovdjur när det betraktas framifrån. Bakre änden har emellertid blivit lite mer muskulös på grund av det utvecklade axelområdet ovanför bakhjulbågarna. Den nödvändiga lättnaden är resultatet av användningen av nya präglingstekniker med ett lager. Lyktor med iögonfallande L-formade linjer i mitten ger en rå charm.


Den speciella designen är F Sport. Denna version är lätt att känna igen av de mer aggressiva stötfångare, den unika gallerprydnaden och bagageluckspoilern. Ef-sport fortsätter att använda breda bakdäck.

Med övergången till den nya generationen sedan har Lexus IS vuxit lite. Hjulbasen förändrades inte (2.800 mm), men kroppens längd, bredd och höjd ökade med 30, 30 respektive 5 mm. Som ett resultat mäter modellen nu 4 710 x 1 840 x 1 435 mm. Den nominella hjulstorleken är 18 till 19 tum (tidigare var basdiametern 17.). Listan med färgalternativ inkluderar de nya färgerna Iridium, Cloudburst Grey, Matador Red Mica, Infrared och Greek Water.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Interiören i den  nya Lexus IS 2021  är i stort sett densamma som före reformen. Den största skillnaden är visningen av mediecentret, som visas högst upp på konsolen (tidigare var skärmen integrerad). Storleken är 8,0 eller 10,3 tum beroende på konfiguration. Multimedia-systemet stöder Apple CarPlay / Android Auto och Amazon Alexa-integration.

Sedan är också utrustad med klimatreglering med dubbla zoner med beröringskontroll, elektrisk inställning av framsätet (tio inställningar för föraren och åtta för den främre passageraren), ett panoramatsoltak med ett glidande tak, enkel åtkomst till SmartAccess-interiören och motorstart med en knapptryckning och den akustiska versionen från Mark Mark Levinson (835-) med 15 högtalare och 1800 watt med 17 högtalare). Standardläderklädseln erbjuder ett val av tre färger: svart, karamell och röd, en valfri röd nyans och ett tvåtonat svartvitt färgschema.

Ett antal Lexus Safety System + säkerhetssystem ingår i modellkonfigurationen. Den kan initiera automatisk bromsning (det finns en gång- och cykeligenkänningsfunktion), hålla körfältet, byta körfält med en blinkers och övervaka bilar i korsningen. Den medföljande adaptiva farthållaren behåller ett säkert avstånd från fordon och återupptar fordonets rörelse efter ett kort stopp.

Specifikationer Lexus IS 2021

Den “fjärde”  Lexus IS 2021  erbjuds till försäljning i följande modifieringar:

  • IS 300 – 2,0 liters turbomotor (244 hk, 350 Nm), 8-växlad Sport Direct Shift automatisk växellåda, bakhjulsdrift;
  • IS 300 AWD – V6 3,5 (263 hk, 320 Nm), 6-växlad automatisk växellåda, fyrhjulsdrift;
  • IS 350 – V6 3.5-motor (315 hk, 380 Nm), 8АКПП, bakhjulsdrift;
  • IS 350 AWD – samma V6 3.5-enhet (315 hk, 380 Nm), 6AKPP, fyrhjulsdrift.

En hybridversion av modellen följer senare. Den snabbaste modifieringen som redan presenterats – Lexus IS 350 med bakhjulsdrift – accelererar till 97 km / h på 5,6 sekunder. Dynamic Handling-paketet finns tillgängligt när du beställer IS 350 F Sport-versionen. Det inkluderar installation av en adaptiv fjädring, lätt BBS-fälgar och en Torsen begränsad gliddifferens bak. Ett annat Sport S + körläge visas också.

Pris och släppdatum

Den nyutvecklade  nya Lexus IS 2021  kommer att träffa den viktigaste marknaden hösten 2020. Grundpriset är 39 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)