Land Rover Discovery 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande  Land Rover Discovery Sport 2021  spioneras på och visar lite snacks. Som ni kanske redan vet är sportmodellen baserad på aktien Land Rover Discovery och erbjuder en sportigare inställning. Dessutom erbjuder denna modell en mer aggressiv design tack vare ett modifierat kylargaller och större hjul. Men eftersom Discovery Sport är en modell från sex år sedan kommer vi denna gång under cykeln bara att få förfriskningar.

Höjdpunkterna i denna SUV är definitivt den nya drivrutinen som tillval som inkluderar ett 48V mild hybridsystem, ny bakspegel / främre kamerateknologi, en större pekskärm med extra funktionalitet och mycket mer.


Utseendet på Land Rover Discovery Sport 2021

Restyled  Land Rover Discovery Sport 2021  uppdateras under cykeln. Detta betyder att de flesta delar av kroppen förblir desamma. Tillverkaren kommer dock att uppdatera vissa delar och förbättra aerodynamiken i denna berömda SUV.


Sportversionen är bara sex år gammal, så inga drastiska förändringar krävs. Som nämnts tidigare kommer det att finnas lite snacks och den nya modellen har ett optimerat galler och stötfångare. Tillverkaren lade också till nya, större hjul upp till 21 tum. Måtten är desamma och denna SUV har ett hjulbas på 107,9 tum och en total längd på 181 tum.

Hyttfunktioner

Den legendariska Land Rover Discovery Sport är den minsta medlemmen av familjen Land Rover. Som ni kanske vet, har denna modell nästan samma stuga som sin omdesignade Range Rover Evoque. Discovery Sport erbjuder också en tredje sätesraden, med baksäten uteslutande reserverade för barn. Vi måste dock nämna att hybridmodellen inte har en bakre rad eftersom batteriet är placerat under det bakre golvet.

Land Rover erbjuder fler funktioner den här gången och det finns fler alternativ. Den nya modellen har bekväma säten av mikrofibermaterial som är anslutna med mockaskydd för rattet. Ett nytt, större, 10-tums multimedia-system med pekskärm har också lagts till som stöder Apple CarPlay och Android Auto. Det erbjuder också laddning för trådlösa enheter, sex USB-stick och tre 12-voltsuttag som nu är spridda över alla tre raderna med säten.

Under huven

Under huden får den nya Land Rover Discovery 2021 några betydande mekaniska uppgraderingar. Denna modell är utrustad med ett 48-volts mild hybridsystem som fungerar tillsammans med en 2,0-liters 4-cylindrig turboladdad motor. Tack vare detta system ger den nya modellen totalt 286 hk och 295 lb-ft vridmoment.

Idag är Land Rover’s 2.0-liters Ingenium-turboladdare standard, vilket ger 9 hk mer kraft än tidigare. Den levererar totalt 246 hästar tillsammans med 269 kg fot. Båda modellerna ovan använder samma reviderade 9-växlad automatväxellåda. Allhjulsdrift förblir standard som ett terrängsvarsystem. Offroad-kapaciteten förbättras främst av fordonets 8,3 tum markfrigång.

✓ Du kan också kontrollera:

EPA-uppskattningar är ännu inte tillgängliga. Hursomhelst kommer bogseringen att bli bättre också, och nu kan båda drivlinorna skära maximalt 4 409 £. Som ni ser är detta nummer samma som föregångaren.

Hur mycket är Land Rover Discovery Sport 2021?

Prissättning för den nyaste  Land Rover Discovery Sport 2021  publiceras först efter fordonets försäljningsdatum. Enligt många rapporter kommer den nya versionen att släppas i sommar. På grund av den senaste epidemin från Covid 19 kan utgivningsdatumet dock försenas. Vi förväntar oss inte ett prishopp. Den nuvarande modellen börjar på 37 990 euro för den vanliga modellen och kan kosta upp till 53 200 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)