Land Rover Defender 90 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande Land Rover Defender 90 2021 är en två-dörrars SUV som kommer att finnas tillgänglig på amerikanska återförsäljare de närmaste månaderna. Defender 90 har varit föremål för olika spekulationer, men nu är den här modellen officiell. Dessutom finns en ny utrustningsvariant tillgänglig.

Det är en kraftigare X-Dynamic-kåpa som ger många yttre modifieringar och mer hållbara interiörmaterial. Priset för den närmare Defender 90 SUV börjar på cirka 47.500 euro. Du kan nu beställa den tillsammans med den fyra-dörrars Defender 110-varianten.


Defender 90 2021 exteriörfunktioner

Den nya Land Rover Defender 90 2021 finns i en två-dörr kaross som är lätt att höra. Jeep erbjuder redan sin två-dörrars Wrangler SUV och Ford kommer att släppa en två-dörrars Bronco-modell inom en snar framtid. Defender 90 är dock en mer lyxig SUV med liknande terrängförmåga. Den yttre designen ser också högre ut, men det är Land Rover. Hittills har vi bara sett spionfoton av den vanliga fyrdörrars Defender-modellen.


Två modeller delar dock samma designspråk, så designen av en ny SUV kan lätt förutsägas. Sidöppningen blir större än tidigare, och vi kan också se nya stötfångare och nya valfria hjul. Dessutom tillkännagav Land Rover en ny utrustningsvariant X-Dynamic. Den här versionen har ett mer robust utseende, en blank svartlackerad dörr och satinerade pannor.

Inredning

Den kommande Land Rover Defender 90 2021 kommer att presentera samma uppdateringar som den fyrdörrars Defender SUV. Detta inkluderar nya högteknologiska bekvämligheter som en 10-tums pekskärm med ett nytt “Pivi Pro” -gränssnitt. De senaste förarhjälpmedlen finns också. System som adaptiv farthållare, övervakning av blinda fläckar och upptäckt av fotgängare erbjuds nu.

✓ Du kan också kontrollera:

Den nya X-Dynamic-kåpan erbjuder mer hållbara interiörmaterial. Dessutom finns denna kåpa tillgänglig med specifikationspaket som S, SE och HSE. Så småningom kommer Land Rover att erbjuda syntetiska Robustec-sittplatser, och det kommer att vara plats för fem eller sex passagerare.

Motorspecifikationer, utrustningsalternativ

Basen Rover Defender 90 2021 är utrustad med en 2,0-liters fyrcylindrig som utvecklar 296 hk. S-modellen är en premiumvariant men använder samma motor. Dessutom använder den nya X-Dynamic kåpan ett större 3,0-liters in-line sexcylindrig drivlina. Denna motor har en effekt på 395 hk. Till skillnad från den vanliga Defender 110 är Defender 90 en kortare modell.

Tack vare detta är den korta hjulbasvarianten en bättre terrängbil. Mer specifikt är Defender 90 17,2 tum kortare, har en 32 graders vinkel och är tre steg brantare än den vanliga versionen.

Land Rover Defender 90 2021 pris och släppdatum

Priset för nya Land Rover Defender 90 2021 börjar på 47 500 euro. Det är under de 52 000 euro du måste betala för den vanliga Defender 110-modellen. Å andra sidan kostar utrustningsvarianten cirka 84 000 euro. Nu kan du beställa en ny SUV för Defender 90. Försäljningen börjar under första kvartalet 2021.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)