Land Rover Defender 2021: specifikationer, pris, släppdatum

De nyligen läckta spionbilderna visar att den kommande Land Rover Defender SVR 2021 kommer att bli en mycket aggressiv SUV. Mer kraft är på väg och nästa modell kommer att ha en ny V8-drivlinje. Dessutom sitter SVR-modellen på den superstela aluminiumintensiva plattformen, som är skräddarsydd för prestationsorienterade modeller.

Tack vare nya spionfoton kan vi titta närmare på vad vi kan förvänta oss av den här modellen. Enligt tillverkaren kommer denna prestanda SUV att finnas tillgänglig i brittiska showrooms senare i år.


Land Rover Defender 2021 SVR Spy Photos

Utifrån ser den kommande högpresterande Land Rover Defender SVR 2021 nästan identisk ut med standard Defender 110. Vissa väsentliga detaljer har dock standarden för denna modell. Först kan vi se mer aggressiv styling och nästan identiska former.


De rödmålade bromsok som fanns på den tidigare spionerade mulan har försvunnit. Vi kan fortfarande se sexkolvkaliper för framaxeln och dubbelkolvsenheterna bak. Samma form med små modifieringar finns på baksidan. Dessutom sticker det nya avgassystemet med fyra utlopp ut från SUV: s bakre stötfångare. Andra visuella behandlingar inkluderar 22-tums legeringar, utsvängda hjulhus, omprofilerade stötfångare och förstorade luftintag.

Stuga design och teknik

Det finns inte mycket information tillgänglig om Land Rover Defender 2021 SVR-hytt. Ur teknisk synvinkel kan vi säga att den nya SVR kommer att rymma mycket högteknologisk utrustning. Denna modell kommer definitivt att vara bättre utrustad än originalet i denna avdelning. Så köpare kan förvänta sig många högkvalitativa material och verklig komfort för alla passagerare.

Från enhetliga källor kan SVR innehålla den centrala 10-tums pekskärmen och ett digitalt 12,3-tums instrumentkluster. Den styvare plattformen och den längre karossen gör att Land Rover kan lägga till den tredje raden för 2 passagerare för 5 + 2 platser för sju. Övervakningen av blindpunkten bör vara standard, som kollisionsvarning, automatisk nödbromsning och varning för körfält.

Land Rover Defender 2021 SVR-motor

Mer kraft är på väg för den nya Land Rover Defender 2021 SVR. Det är mycket troligt att den kommande modellen kommer att använda samma motor som driver Range Rover Sport, Range Rover och Range Rover Velar. Om du inte visste är den här motorn en av de mest kraftfulla i SUV-segmentet. Den består av en 5,0 liters V8 och kan producera mer än 500 hästar.

✓ Du kan också kontrollera:

En annan möjlighet är att framtida V8-drivna Land Rovers skulle använda BMW: s 4,4-liters tvåcylindriga åtta-cylindriga kvarn. Enligt tillförlitliga källor stänger Ford den brittiska fabriken som bygger 5,0-liters V8, så vi kommer sannolikt att se BMW-motorn under Land Rover Defender SVR. Som du kanske vet använde originalmodellen en turboladdad 2,0-liters inline 4 och en 8-växlad automatisk. Kvarnen kan producera 296 hästkrafter vid 5500 rpm och 295 lb-ft vridmoment från 1400 till 4000 rpm.

Släppdatum och kostnad

Den senaste Land Rover Defender med SVR V8-enhet anlände inte förrän i slutet av 2021. Från de första tillgängliga bilderna kan vi se att den här modellen ser ut som en ganska standard Defender 110. Ytterligare analys visar dock vissa skillnader.

Många saker är fortfarande oklara och vi väntar fortfarande ivrigt på mer information. Dessutom är prissättningen ett annat problem.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)