Kia XCeed 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande Kia XCeed 2021 går in i sitt andra produktionsår. Baserat på Ceed hatchback är XCeed en modern crossover som för närvarande finns i Europa. Denna crossover är belägen under Sportage SUV och ovanför Stonic-modellen. Kia erbjuder alla trimnivåer med en standard FWD-konfiguration. Intressant är att AWD-installationen inte erbjuds alls. För 2021 kommer XCeed-modellen att sändas.

Som sagt är det andra året i produktionen, så vi kan bara förvänta oss tekniska uppdateringar. Logiskt sett liknar designen Ceed Halvkombi, men XCeed är mer muskulös och ser mer robust ut. Interiören är mycket modern och rymlig. När det gäller prestanda kommer den inkommande crossoveren att ha flera motoralternativ, och en mild hybridvariant kan vara tillgänglig 2021.


XCeed 2021 ansiktslyftning, mått

Den sydkoreanska tillverkaren kallar det en “Urban Crossover”. Den Kia Xceed 2021 ser ut som en crossover, men vi tror att det är allt annat än i städerna. Hur som helst, den här modellen är helt ny och har ett modernt utseende. Medan den är baserad på Ceed-halvkombinationen ser XCeed robustare ut och bär mer muskler. Det finns inte heller några verkliga skillnader mellan de två modellerna. Naturligtvis levereras XCeed med större dimensioner.


✓ Du kan också kontrollera:

Oavsett, crossover är 173,0 cm lång, vilket är 3,3 cm längre än hatchbacken. Dessutom är XCeed 71,8 tum bred och 58,6 tum lång. Kunderna kan välja mellan vanliga 16-tums hjul eller valfria 17- och 18-tums fälgar. Som du kan se på bilderna erbjuder XCeed Crossover en populär exteriörfärg i Quantum Yellow. Den främre kåpan har smalare strålkastare och ett igenkännbart tigernosgaller. Den bakre delen har en rak baklucka och moderna bakljus.

Inredning

Återigen ser den helt nya Kia XCeed 2021 nästan exakt ut som Ceed Halvkombi. Interiören är mycket lik, men crossover-varianten erbjuder mer utrymme tack vare dess större dimensioner. Medan XCeed är en liten crossover, erbjuder den en förvånansvärt rymlig hytt. Det finns också tillräckligt med benutrymme bakom framsätena.

När det gäller interiören kommer XCeed inte att erbjuda något nytt för 2021. Tja, infotainmentsystemet kommer att uppdateras när detta räknas. Hyttens buller är minimalt och stolarna erbjuder hög komfort. Tack vare detta är körkvaliteten utmärkt och trevlig. Kia erbjuder ett tvåstegs lastgolv och en motorstyrd baklucka. Ett helt digitalt instrumentkluster finns tillgängligt och har en 12,3-tums skärm.

Hybrida drivlinor kan bli tillgängliga

Under huven förblir saker och ting intakta. Den Kia Xceed 2021 har olika motoralternativ som är stor. En 1,0 liters motor erbjuds som standard och levererar 120 hästkrafter och 172 lb-ft vridmoment. Den valfria 1,4-liters turbomotorn utvecklar 204 hk och en vridkraft på 195 pund. Kia kommer också att leverera en dieseldrivlinje.

Det är en 1,6 liter som vrider ut 116 hästar och 207 lb-ft vridmoment. Dessutom genererar dieselmotorn med den automatiska växellådan som tillval 220 lb-ft vridmoment. Alla XCeed-modeller använder en standard 6-växlad manuell växellåda. Vi rekommenderar snarast en valfri dubbelkoppling. Slutligen är XCeed Hybrid enligt uppgift på väg. Vi vet inte om hybridmodellen kommer att finnas tillgänglig 2021.

Utgivningsdatum och pris för Kia XCeed 2021

Priset för nya Kia XCeed 2021 börjar på cirka 20 000 euro. 2020-modellen tillverkades exklusivt för Europa. 2021-modellen kan dock komma till Indien och vissa andra länder i Asien. Den sydkoreanska tillverkaren kommer att lansera en ny modell i slutet av 2020. Vi väntar dock på att Kia ska släppa detaljer om den ryktade hybridmodellen.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)