Kia Sonet 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den nya Kia Sonet 2021 retades i en video för den indiska marknaden. Denna lilla crossover-SUV ser attraktiv ut och enligt Kia startar världspremiären den 7 augusti 2020. Sonetten blir den tredje modellen från landets sydkoreanska biltillverkare. Förutom den erkända exteriördesignen från Kia har den nya Sonet en mycket elegant och modern hytt.


Kia Sonet 2021 exteriör design

Den nya Kia Sonet 2021 crossover SUV är en enorm uppfriskning i Kias sortiment. Denna modell har retats och vid första anblicken ser den attraktiv och kompakt ut. Den retande videon visar samma designspråk som vi såg på den berömda Seltos-modellen förra året.

Generellt lånar Sonet många element från sina jätte syskon. Den har en blocky och ren design. Framsidan är snygg och har en erkänd tigernosgaller och LED-strålkastare. Dessutom har gallret samma krom accenter som på många Kia-modeller. På baksidan är denna modell utrustad med rektangulära LED-bakljus som ger denna SUV en utmärkt visuell påverkan.


✓ Du kan också kontrollera:

Stugan har modern design

Biltillverkaren har bekräftat att Kia Sonet 2021 kommer att ha en mycket elegant och modern hytt. Först kommer det att finnas flera nya tekniker. Som standard kommer den här lilla delningen att innehålla ett enormt 10,25-tums infotainmentsystem med pekskärm som aldrig har sett i sin klass. Enligt Kia kommer den här enheten att stödja både Apple CarPlay och Android Auto, vilket är ett stort plus. Kabinen är också bekväm och tillverkaren använde många material av hög kvalitet.

Förutom ett stort flytande infotainment-system kommer Kia Sonet också att ha ett Bose-ljudsystem, Kia UVO-teknik, trezons automatisk klimatkontroll, nyckelfri inmatning, mobiltelefonladdning och taklucka.

Kia Sonet 2021 under huven

Enligt den senaste informationen kommer den kommande Kia Sonet 2021 med några få motoralternativ. Generellt delar Sonet sin motor med Hyundai Venue. Denna modell använder en uppdaterad version av biltillverkarens 1,6 liters 4-cylindriga motor som levererar 121 hästkrafter.

Från vad vi har hört kommer Sonet också att använda en 6-växlad manuell eller kontinuerligt variabel automatisk växellåda på toppkåpan. Tack vare denna motor är bränsleförbrukningen på platsen 32 MPG (stad / motorväg kombinerat). I samma segment erbjuder Nissan Kicks samma antal. Utöver denna motor har vi också fått information om att två andra typer kommer att finnas med 1,2 l bensin och 1,0 l GDI turbobensin.

Släppdatum och pris

Den nya Kia Sonet 2021 är en utmärkt liten crossover SUV som ser fantastiska och funky. Denna modell har allt du behöver för daglig användning. Utsidan är attraktiv och den levereras med ett stort paket med bekvämligheter. Enligt tillverkaren kommer den globala avtäckningen att äga rum den 7 augusti 2020. Prissättningen är dock ännu inte känd, men ett officiellt meddelande kommer troligen mycket snart.

I företagets sortiment kommer den kommande Kia Sonet att vara bland de berömda Seltos-modellerna. Vissa rapporter visar att priset är cirka 18 000 euro (för bensinvarianter på grundnivå).

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)