KIA SEDONA 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande Kia Sedona 2021 är en av de bästa minibussarna du kan hitta på marknaderna. Sedona debuterade för fyra år sedan. Ingen är riktigt säker på när Kia kommer att introducera den nya generationen Sedona. 2021-modellen är dock säker för en mindre ansiktslyftning. Kia kommer inte att göra något radikalt i sin minibuss. Istället är förnyelser i mitten av cykeln det mest troliga resultatet.

Sedona ser attraktiv ut och har en klassisk Kia-design. En möjlig ansiktslyftning kommer att innehålla ytterligare modifieringar av front- och bakpanelerna. Interiören har en av de bästa designerna i minibussegmentet. Dessutom kommer nya Sedona att få mer teknik och ytterligare säkerhetsfunktioner. Slutligen kommer Sedona att fortsätta sin kraftfulla V6-motor 2021 .


YTTRE FACELIFTIN

Även om minibussen har funnits i några år ser den fortfarande modern och snygg ut. Den 2021 Kia Sedona ser vissa kosmetiska förbättringar. Vi är alla överens om att Sedona är en av de snyggaste minibussarna där ute. Ansiktslyftningen ger en ny kåpa fram och bak. Å andra sidan kommer Kias igenkännliga designspråk inte att förändras alls.


Dessutom förblir Sedonas plattform, som delas med Sorento Crossover, till stor del intakt. Den sydkoreanska minibussen är utrustad med 19-tums lättmetallfälgar och imponerande exteriörfärger. Beachwood Pearl, Celestial Blue och Silky Silver är bara några av de nyaste yttre färgerna. Sammantaget ser Sedona imponerande ut och mycket attraktivt.

✓ Du kan också kontrollera:

SEDONA 2021 INTERIÖR

Interiören i den helt nya Kia Sedona 2021 kommer att se riktigt modern och bekväm ut. Kia erbjuder många avancerade säkerhetshjälpmedel och högteknologiska bekvämligheter. Lastutrymmet är dock fortfarande inte imponerande. 34 kubikfot utrymme är inte de värsta siffrorna i detta segment. Dessutom erbjuder Sedona 78 kubikmeter lastutrymme med sätena vikta plana i tredje raden. Du kan till och med vika den andra raden och få 142 kuber.

Ändå erbjuder de bästa minibussarna i segmentet ännu bättre antal. På den positiva sidan är komforten utmärkt och Kia erbjuder en lång lista med standardutrustning. Den nya Sedona 2021 introducerar ett par mindre interiöruppdateringar. Stugan kommer att dra nytta av högkvalitativa material och nya tillvalsfunktioner. Dessutom har minibussen färre knappar och kontroller än den nuvarande modellen.

KÖRTÅGSFIGURER, MPG

Senaste rapporterna säger att det inte kommer att ske några förändringar under huven. Den kommande Kia Sedona 2021 kommer att erbjuda en 3,3-liters V6. Denna motor producerar 276 hästkrafter och 248 lb-ft vridmoment. Den kraftfulla V6-utgången är utrustad med en 8-växlad automatisk växellåda.

Intressant är att Sedona V6 är kraftfull men också den näst lägsta motorn i segmentet. Oavsett, bara Chrysler Pacifica Hybrid har mindre kraft. Dessutom rankas Sedona till 18 mpg i staden och 24 mpg på motorvägen. Siffrorna för bränsleförbrukning är också långt ifrån det bästa segmentet.

KIA SEDONA 2021 DATUM FÖR PRIS OCH UTSLÄPP

Nästa år kommer Kia Sedona att kosta drygt 27 000 euro 2021 . Det är en av de billigaste minibussarna du kan hitta på marknaderna. En fullastad Sedona kostar cirka 45 000 euro. Den sydkoreanska tillverkaren släpper sin reviderade modell i september.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)