Kia Ceed 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Kia planerar att lansera sin nya crossover i slutet av året. Den Kia Ceed 2021 är baserad på Ceed kombi. Enligt de senaste nyheterna kommer denna modell att produceras exklusivt för Europa, åtminstone för tillfället. Den används ovanför Stonic-modellen och under Sportage SUV. Alla utrustningsvarianter ger en FWD-konfiguration.

AWD-systemet erbjuds dock inte alls. Designen kommer att likna Ceed hatchback, men du kan förvänta dig mer muskler och ett mer robust utseende. Interiören erbjuder gott om benutrymme och generöst lastutrymme. Under huven kommer den här modellen att köras med många motoralternativ. Detta inkluderar både bensin- och dieselmotorer. Dessutom är en mild hybrid drivlinje mycket säker.


Kia Ceed 2021 design och mått

Kia kallade det en “urban crossover”. Vi kan dock inte se mycket urbana saker på den helt nya Kia Ceed 2021 . Det är i grunden Ceed-halvkombinationen med en kraftigare kropp och fler muskler. Hur som helst kan du inte säga många skillnader mellan hatchbacken och crossoveren. Naturligtvis är dimensionerna inte desamma. Ceed är 173 cm lång.


Det är 3,3 tum längre än hatchbackmodellen. Ny crossover är 58,7 cm lång och 71,8 cm bred. Hjulen är mellan 16 och 18 tum. Ceed 2021 har en ljus färg som kallas kvantgul. Nya Ceed har också en distinkt design och karossskydd. Slankare strålkastare och en tigernosgaller dominerar främre kåpan. Dimljus förlängs till stötfångarna och en konstgjord underkörningsskyddsplatta finns som standard. Bakifrån ser bakluckan rak och bakljusen ser väldigt modern ut.

De flesta av hyttfunktionerna kommer från Ceed-modellen

Tack vare de större dimensionerna erbjuder Kia Ceed 2021 mer utrymme än hatchbackmodellen. Interiören är rymlig för en så liten crossover. Detta inkluderar det stora benutrymmet och det generösa lastutrymmet. De flesta av funktionerna är helt enkelt hämtade från Ceed Halvkombi. Kabinbuller reduceras till ett minimum. Sätena är mycket bekväma och resan är tyst och trevlig.

Ett tvåstegs lastgolv och en motorstyrd baklucka är standard. Stugan ser modern ut och är utrustad med ett helt digitalt 12,3-tums instrumentkluster. Apple CarPlay och Android Auto erbjuds också. Dessutom erbjuder Ceed-modellen många standard säkerhetsutrustningar.

Drivlinjealternativ

Kia kommer inte att leverera så många överraskningar under huven. Den kommande Kia Ceed 2021 erbjuder många motoralternativ. En 1,0-liters och en 1,4-liters turbomotor finns att starta. Båda enheterna är lånade från Ceed Halvkombi. Den första bensineffekten levererar 120 hästkrafter och 172 lb-ft vridmoment. Den andra upplagan producerade 204 hästar och 195 lb-ft twist.

✓ Du kan också kontrollera:

Dieselversionen finns också. En 1,6 liters motor ger 115 hästkrafter och 207 lb-ft vridmoment. Dieselmotorn erbjuder ännu mer vridmoment med en automatisk växellåda upp till 220 lb-ft. Alla enheter använder en standard 6-växlad manuell växellåda. Som ett alternativ kan du välja 7-växlad automatisk koppling. Hybridmodellen kommer fram någon gång 2021, några månader efter den vanliga bensinmodellen.

Kia Ceed 2021 pris och ankomst

Priserna är ännu inte tillgängliga. Vi antar att priset börjar på cirka 20 000 euro. Den nya Kia Ceed 2021 kommer att kunna konkurrera med modeller som Toyota C-HR, Honda HR-V och Ford Focus Active. Företagets senaste crossover kommer under sista kvartalet 2020.

Hybridmodellen kommer att finnas tillgänglig från återförsäljare under andra kvartalet 2020. Enligt de senaste rapporterna kommer Ceed att säljas exklusivt i Europa åtminstone det första året.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)