Jeep Grand Wagoneer 2022: specifikationer, pris, släppdatum

Vi minns när FCA tillkännagav Grand Wagoneer för 2013. Detta hände dock inte. Nu är Jeep Grand Wagoneer 2022 officiell. Jeep har tagit sitt retande spel till en helt ny nivå. Tillverkaren meddelade den efterlängtade comebacken och de senaste berättelserna sa att återkomsten kommer att vara nästa vecka.

Inte så snabbt, för teaserbilder var bilderna i konceptet. Detta är verkligen en besvikelse, men åtminstone kommer Wagoneers återkomst säkert att hända. Produktionsmodellen bör inte avvika väsentligt från konceptet. Det betyder att vi har all information som är viktig för den kommande Grand Wagoneer 2022 .


Grand Wagoneer 2022 design

Den helt nya Jeep Grand Wagoneer 2022 kommer att kombinera retro med moderna stilelement. De senaste bilderna visar en SUV med ett massivt takfönster och ett tvåfärgat exteriörlack. Grand Wagoneer-modellen har en snygg taklinje och tjocka B-stolpar. Oavsett, även C-stolparna är tjockare och den sluttande aktern ser perfekt ut.


Den bakre delen visar också förkromade kolumner. Främre ramen har retrogrill och märken. Muskelnätet var redan känt på 80-talet och kommer nu att finnas tillgängligt igen. Bakluckan har en amerikansk flagga och vi gillar allt om den inkommande modellen.

Inre

Insidan är mycket modernare och lyxigare än utsidan. Den 2022 Jeep Grand Wagoneer kommer att vara annorlunda från någon av märkets andra övergångar och stadsjeepar i termer av kabinen design. Naturligtvis ser allt inuti högkvalitativt och modernt ut. En av teaserbilderna visar en start- / stoppknapp för motorn som ligger i ett skal på instrumentbrädan. Den andra bilden visar en bättre bild av mittkonsolen.

✓ Du kan också kontrollera:

Grand Wagoneer erbjuder en räfflad silverknapp med vilken infotainment ska kontrolleras. Dessutom kan den här knappen användas för att välja växlar eller för alternativ i terrängläge. Dessutom vet vi inte så mycket om Wagoneers interiör. Vissa rapporter föreslår starkt en 12-tums vertikal pekskärm, premium vaddering och olika hjälpmedel för föraren.

Motoralternativ

Detta är kanske det största mysteriet just nu. Den nya Jeep Grand Wagoneer 2022 kör på samma plattform som den vanliga Wagoneer SUV. Det är en kaross-på-ram-arkitektur som också stöder RAM 1500-lastbilen. Tack vare det borde drivlinealternativ inte vara så stora mysterier. Den närmaste SUV: n kommer att använda en av Jeeps V6- och V8-bensinmotoralternativ. En 3,0 liters EcoDiesel V6 är faktiskt den största frågan.

Enligt vad vi har lärt oss, erbjuder Jeep inte ett EcoDiesel-drivaggregat under Gladiators första produktionsår. Detsamma kan hända med Grand Wagoneer SUV. Den nya Jeep Wrangler introducerar sitt första hybriddrivsystem. Vi vet inte om Grand Wagoneer kommer att gå samma väg. Jeep kommer dock att släppa mer information under de kommande veckorna.

Jeep Grand Wagoneer 2022 släppdatum och pris

Många av er trodde att Jeep Grand Wagoneer 2022 skulle släppa marknaden nästa vecka. Det är dock konceptdebuten som kommer att äga rum i början av september. Det kommer med besvikelse, men vi borde inte vänta länge på produktionsmodellen. Den nya Jeeps SUV förväntas säljas under andra kvartalet 2021.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)