Jeep Grand Cherokee 2022: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande Jeep Grand Cherokee 2022 håller på att lägga till ytterligare visuella förbättringar. Först såg vi spionfilmerna och nu har vi återgivningen. Även om renderingen inte är officiell, ger de en mer detaljerad titt på hur den nya Grand Cherokee kan se ut. Spionfoton visar mer än tillräckligt och det verkar som om nästa generation Cherokee är på väg.

Det innebär att tillverkaren också kommer att leverera olika inredningsdetaljer. När det gäller föreställningen bör sakerna vara kvar intakta. En hybrid drivlinan är fortfarande bara ett rykte, men Trackhawk-varianten är överhängande. Försäljningen börjar någon gång 2021 och priset kommer att öka något.


Rendered Grand Cherokee 2022

Den 2022 Jeep Grand Cherokee var spionerade på denna juni. Spioninspelningarna visar en prototyp med ett nytt galler och strålkastare. Emellertid bibehålls sju-rutnätets layout, vilket är bra. Nu visar renderingen oss mer information och de senaste nyheterna från Jeep. Galleret blir något större medan strålkastarna är smalare än tidigare. Ändå är ansiktet igenkännligt och skiljer sig inte huvudsakligen från crossover och SUV på andra jeepar.


Sidoprofilen fortsätter med det tjocka designspråket. Detta är väldigt intressant eftersom segmentet är fullt av snygga stadsjeepar med vackra karosserilinjer. Hjulbågarna är dock större, så Grand Cherokee 2022 kommer att sticka ut i mängden. Den nya modellen kommer att köras på samma plattform som Alfa Romeo Giulia och Stelvio bygger på. Tack vare detta är hjulbasen ännu längre, så att den tredje raden är tillgänglig.

Inredning

Inuti kommer en ny Jeep Grand Cherokee att få betydande förbättringar 2022 . Det finns dock inte återgivning av interiören. Å andra sidan ger spioninspelningar oss en inblick i den nya inredningen. Medan de yttre förändringarna är konservativa, kommer interiören att få fler exklusiva uppdateringar. Acceptera det, Jeep har varit ett lyxmärke i flera år. Varje fordon är fullt av högteknologiska bekvämligheter och högkvalitativa material.

✓ Du kan också kontrollera:

Nästa generation Grand Cherokee kommer inte att vara annorlunda. Från vad vi har sett kommer denna SUV att få en större infotainment-pekskärm och en mer distinkt mittstack. Högen flankeras av lädermaterial runt instrumentbrädan och det digitala instrumentklustret. Vissa knappar är fortfarande tillgängliga, men designen ser renare ut och interiören är enklare.

Motorspecifikationer, Trackhawk

Motorn i Jeep Grand Cherokee 2022 behålls till stor del. Det är en 3,6-liters V6-motor som finns i nästan alla SUV och pickup i en Jeep. Potent V6 lägger ut 295 hästkrafter och 260 lb-ft vridmoment. En kapacitet på 5,7 liter är valfri och kan producera upp till 360 hästkrafter och 390 lb-ft vridkraft. Medan den nya motorn är en möjlighet är det för tidigt att spekulera i det.

Detta inkluderar också ett hybriddrivalternativ. Om du vill ha mer kraft erbjuder nya Jeep Grand Cherokee 2022 sin fantastiska Trackhawk-variant. Denna version är utrustad med en 6,2-liters V8-motor med överladdning och levererar 707 hästkrafter och vridmoment på 645 lb-ft.

Jeep Grand Cherokee 2022 pris och släppdatum

Priset för nästa generation Jeep Grand Cherokee 2022 kommer att ligga under 40 000 euro. Å andra sidan kan den tidigare nämnda Trackhawk-varianten kosta cirka 90 000 euro. Förändringarna är betydande, så en prishöjning är perfekt. Jeep kommer att lansera sin nya SUV någon gång 2021, troligen under andra halvåret.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)