Jaguar XE 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Med en balans mellan kraft, prestanda och stil syftar den nya Jaguar XE 2021 till att destabilisera etablerade spelare bland små lyxiga sportsedans.

Nya funktioner i den nya XE 2021 inkluderar ett användarvänligt förargränssnitt, förlåtande drivning, bränsleeffektiv diesel och svåra V6-motorer, en dedikerad plattform och en lätt kropp. Släppdatumet är inställt på årets vår.


Jaguar har gjort ett övertygande comeback över lyxspektrumet under den nya ägaren. Det har visat gång på gång hur man kan förbättra sitt traditionella överklagande utan att kompromissa med modern lyx och överklagande. Detta uppnåddes genom introduktionen av F-Type, som kombinerar tilltalande klassiska godsaker med modern lyx och prestanda.


Tillbaka till XE, med den nya utrustningen och de tekniska framstegen som modellen lovar att erbjuda, katapulteras den därför till toppositionen för den lyxiga sedanens sport. Segmentet erbjuder prestanda och lyxmodeller som BMW 3-serien 2021 och Audi A4 2021.

När XE har släppts kommer den in i ett hänsynslöst och etablerat segment som erbjuder modeller med superbilklass. Till exempel sätter Mercedes-Benz C-klass 2021 och BMW 3-serien 2021 den övergripande standarden för bearbetningskvalitet, dynamisk prestanda och lyx i denna klass. Audi S4 och A4 erbjuder också ett lika konkurrenskraftigt servicepaket.

Tillbehör tillgängliga – Jaguar XE

Den färska Jaguar XE för 2021 kommer att lanseras i två modeller: 20d- och 35t-fästena.

Exteriörändringar & interiörbilder – Jaguar XE 2021

2021 “Baby Jag” är en lyxig fempassagerarseddsedan som drivs av antingen en helt ny fyrcylindrig diesel eller en högpresterande V6-motor. Jaguar säger också att XE kommer att köras på ett helt nytt chassi.

I interiören bör köpare förvänta sig en minimalistisk, ren funktion som för närvarande finns i hyttarna Mercedes-Benz och Audi. Kabinen kommer att vara utrustad med massor av mocka och läder för att täcka panelerna, pekskärmspanelerna och sätena med aluminium, träfanér och glänsande svarta accenter.

Förankrad i en 8-tums pekskärmsskärm presenterar mittstacken ett nonsens-förslag för navigering, underhållning, en allestädes närvarande väljarspak och Jag’s rad med traditionella knappar för klimatkontroll.

Jaguars InControl multimedia-system lovar också snabbare responstider och rikare grafik. Båda är välkomna förbättringar av Jaguars sofistikering och den gamla oförklarliga känslan och vädjan.

Ytterligare utrustningsfunktioner och tekniska bekvämligheter inkluderar WiFi-hotspot-anslutning, Bluetooth-telefon och ljudanslutning, ett navigationssystem, ett premium Meridian-ljudsystem, smartphone-appintegration, en head-up-display, farthållare och adaptiv xenon – Strålkastare och automatiskt dimande ytterspeglar, luftkonditionering (tri-zon) och unika inre accenter.

✓ Du kan också kontrollera:

XE erbjuder också ett antal av de senaste säkerhetsfunktionerna och förarassistenter. Tyvärr har Jaguar beslutat att hålla oss i mörkret för tillfället, och ingen vet riktigt vilka säkerhetsfunktioner som är installerade för 2021 XE. Våra källor, bekanta med Jaguars verksamhet, har emellertid visat att vi borde se fram emot åtminstone autonom nödbromsning, framåtkollisionslarm, bakre trafiklarm, halvautomatiska parkeringssensorer, adaptiv farthållare och ett varningssystem för körningsavgång, varningssystem för körfart och andra förväntade säkerhetsfunktioner, bland annat ett system för övervakning av den blinda fläcken.

Motorspecifikationer – Jaguar XE 2021

Som redan nämnts kommer “Baby Jag” med två fästen, var och en med en annan motor. Den Jaguar XE 2021 35t är utrustad med en 3,0 liters, överladdade V6 motor som utvecklar 340 hästkrafter och 332 pounds av vridmoment.

Den har samma kombination som F-Type: en åtta-växlad automatisk växellåda med paddelomkopplare.

Enligt Jaguar saunterade 35 ton från 0 till 60 mph på bara 4,9 sekunder och nådde en toppfart på 155 mph.

Därefter kommer jaguar XE 2021 20d fäste, som använder en 2,0 liters, fyrcylindrig turbodieselmotor som producerar 180 hästkrafter och 318 pund vridmoment. En åtta-växlad växellåda är också det vanliga transmissionssystemet.

En RWD är standard framdrivningsläge för båda mässingarna, även om köpare har möjlighet att AWD.

Det är för tidigt att spekulera i EPA-betyg för båda modellerna, men experter hävdar att vi borde förvänta oss ett imponerande betyg på cirka 37 mpg / tillsammans.

Pris Jaguar XE 2021 släppningsdatum

Vi bör förvänta oss den nya Jaguar XE 2021 i vår, åtminstone för amerikanska återförsäljare. Räkna med att XE Diesel kommer att säljas för en MSRP på 36 400 euro och för XE Sedan 34 900 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)