Jaguar J-Pace 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Jaguars-serien kommer att bli rikare för en ny SUV i år. Enligt tillverkaren kommer den kommande modellen att heter Jaguar J-Pace 2021 och kommer att baseras på den populära F-Pace SUV.

Denna modell kommer definitivt att ge förfriskningar till Jaguar-sortimentet. Liksom F-Pace-modellen kommer den nya J-Pace SUV också att vara en medelstor SUV som förväntas släppa marknaden senare i år.


Jaguar J-Pace 2021 designspråk

Den kommande Jaguar J-Pace 2021 är en helt ny modell och typskylt. Lite är känt om J-Pace-designen just nu. Efter mycket spekulation kommer J-Pace SUV som konkurrerar med Range Rover att få en helt ny form inspirerad av det senaste Jaguar-designspråket.


Samma design finns på Jaguars första elbilsmodell I-Pace, som presenterades på bilutställningen i Genève förra året. Denna premium kompakta crossover SUV liknar också andra Jaguar crossover SUV som F-Pace och E-Pace. Generellt kommer J-Pace att avbrytas på den utökade F-Pace-plattformen. Den levereras med ett traditionellt galler som ser attraktivt ut och en stor huvventil för att underlätta aerodynamisk effektivitet. Stora inlopp ger också kallbromsning. Den har också ett steg nedre tröskelvärde och 18-tums hjul som standard.

Interiören erbjuder mer utrymme än F-Tempo

Som redan nämnts kommer den nya Jaguar J-Pace 2021 att sitta på den utökade F-Pace-plattformen. Det betyder att det finns mer utrymme inne. Enligt vad vi har hört kommer den kommande J-Pace att innehålla en mycket modern hytt gjord av högkvalitativa material.

✓ Du kan också kontrollera:

Köpare kan förvänta sig att en standardmodell kommer med Windsor-läderklädsel, äkta trä och aluminiumsider. Med den större karossen hoppas vi på ytterligare passagerarutrymme. Denna modell kommer att finnas i två konfigurationer. Det borde finnas en modell med två sätesrader och valfritt tre. Lastkapaciteten bör vara tillräcklig för att rymma många leveranser och för att kunna hålla jämna steg med Mercedes GLE och BMW X5 i denna avdelning. I tekniska termer bör dock den nya J-Pace levereras som standard med den senaste pekskärmen, luftkonditionering, navigering, SiriusXM-satellitradio, en Wi-Fi-hotspot och integrationen av Apple CarPlay / Android Auto.

Jaguar J-Pace 2021 drivsystem

Lite är känt om Jaguar J-Pace Engine 2021 . Enligt vad vi har hört är det stor chans att denna SUV kommer att använda vissa motoralternativ. Troligtvis kommer det att finnas varumärkets nya inbyggda sexcylindriga motor. Denna motor kunde passa perfekt under huven på en medelstor lyx-SUV. Du är utan tvekan en elektrifierad version. Efter mycket spekulationer kan den nya modellen använda ett elektriskt system eller till och med en plug-in hybrid drivlina.

Man talar också om att använda samma drivlina som den mindre I-Pace SUV. Dessutom tror vi att den kommande J-Pace kan passa in i ett ganska stort batteri för ett anständigt helelektriskt intervall. Utan ytterligare detaljer om tillgängliga drivlinor kan vi inte uppskatta bränsleförbrukningen för denna modell.

Släppdatum och pris

Den helt nya modellen och namnskylten Jaguar J-Pace 2021 kommer att lanseras senare i år. Priserna är tillgängliga och basmodellen kostar 65 000 euro. Dessutom meddelade tillverkaren att premiummodellen till 70 000 euro, Prestige till 70 000 euro, R-Sport till cirka 80 000 euro och den mest robusta SVR kommer att överstiga 100 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)