Jaguar I-Pace 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Jaguar I-Pace 2021 elbil   har bara varit på marknaden i två år, men har redan uppnått flera förbättringar under denna tid. Förra vintern genomfördes till exempel en mjukvaruuppdatering som gjorde det möjligt att höja rubriken något med en laddning. Nu har ett mer allvarligt uppdateringspaket utarbetats som påverkar design, elektronik och teknisk utrustning.


Infotainment-system

En av de viktigaste innovationerna var utseendet i Arsenal i det avancerade mediecentret “IP” Pivi Pro, som vi är bekanta med från den senaste Defender. Komplexet har en 10-tums pekskärm och en kraftfull processor som kommer att uppdatera systemet så snabbt som möjligt. Den integrerade navigeringen startar på några sekunder och har ett tydligt gränssnitt som möjliggör snabb inmatning av destinationer och enkel kartskalning, precis som på en smartphone. Systemet kan söka efter de närmaste laddstationerna och de bästa alternativen väljs baserat på kapacitet och priser.

Pivi Pro-satsen inkluderar också ett 4G SIM-kort, två eSIM-modem och en speciell tulltaxa för fri tillgång till en rad internettjänster. Två enheter kan upprätta en anslutning via Bluetooth på samma gång (Smartphone-paketet med Apple CarPlay / Android Auto finns som standard). Tillsammans med vanlig multimedia har den 12,3-tums digitala Tidy också uppdaterats – den har nu olika grafik med optimerad visning av data på batteriets laddningsnivå och energireserv.


Avancerad utrustning

De uppdaterade alternativen för Jaguar I-Pace 2021 modellår elektrisk övergång inkluderar:

  • Trådlösa laddningssmartphones;
  • Förbättrad synlighet hela tiden;
  • ClearSight elektronisk bakspegel;
  • Förbättrad luftkonditionering med funktionen jonisering och luftfiltrering (ultrafina partiklar fångas);
  • Förbättrade Meridian 3D-surroundhögtalare (ytterligare två högtalare installerade, vilket gör totalt 16).

✓ Du kan också kontrollera:

Utseende

Små förändringar har skett i designen. Standardmodellen är nu utrustad med en Atlas Gray-galler. Det finns också Bright Pack och Black Pack dekorpaket. Kroppens färgpalett kompletterades av färgerna Caldera Red, Portofino Blue och Eiger Grey. Utbudet av fälgar har utökats till att omfatta nya 19-tums alternativ som kommer att bli basen på vissa marknader (tidigare var den 18: e storleken minimal).

teknologi

Det finns inga förändringar i strömförsörjningen. Crossover är fortfarande utrustad med två elektriska motorer som producerar totalt 400 hk. och 696 Nm. Batteriet är också detsamma – vid 90 kWh. Utvecklarna utrustade dock elbilen med en kraftfullare 11 kW väggbox ombord enhet som kan anslutas till ett trefas nätverk. Det tar 8,6 timmar att ladda batteriet, jämfört med cirka 12 timmar med den gamla 7 kilowattkällan. Laddning från en extern terminal med en effekt på upp till 100 kW sparas.

Körsträckan för den elektriska övergången i WLTP-cykeln är fortfarande 470 km. Den accelererar till 100 km / h på 4,8 sekunder.

Pris och släppdatum

Modifierad crossover Jaguar I-Pace 2021 är redan till ett pris av 60 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)