Hyundai Santa Cruz Pickup 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Nu när Hyundai har en crossover och en SUV för till synes alla, är den redo att  gå in i  pickup- krigerna med den nya Hyundai Santa Cruz 2021 . Bortsett från ett koncept som infördes för några år sedan och företagets senaste löfte om att bygga det, vet vi inte mycket om den första Hyundai med en lastbädd. Särskilt denna funktion kan vara riktigt innovativ om Santa Cruz-produktionen faktiskt har den utdragbara lådan som vi såg i konceptversionen. På samma sätt kan en pickup bli en hit om den koreanska biltillverkaren fortsätter att bibehålla sin fantastiska byggkvalitet och imponerande värde. Den Hyundai Santa Cruz 2021 Men det är fortfarande för långt ifrån serieproduktionen för att kunna göra djärva förutsägelser.


Motor, växellåda och kraft

Vi vet att Santa Cruz kommer att tas i bruk någon gång 2021, men vi vet inte vilka motorval den kommer att erbjuda. Eftersom vi förväntar oss att Hyundai Pickup skulle dela en plattform och delar med medelstora Santa Fe crossover 2021 , kunde de två också dela motorer och en åtta-växlad automatisk växellåda. Dessa inkluderar 185 hk 2,4-liters fyrcylindrig startklass och 235 hk 2,0-liters fyrcylinder med turboladdare. Vi förväntar oss emellertid att Santa Cruz kommer att erbjuda mer kraft och vridmoment än vad någon motor för närvarande erbjuder för att bättre hålla jämna steg med medelstora pickupkonkurrenter. Vi förväntar oss att framhjulsdrift tillsammans med ett valfritt fyrhjulsdrift är standard.

Bogsering och nyttolastkapacitet

Med en unibody-konstruktion och många okända specifikationer vet vi inte hur mycket Santa Cruz 2021 kan hämta eller hur mycket nyttolast den kan bära i sitt godsområde. Vi antar dock att det kommer att kunna dra mer än jultomten och anpassa sig nära ridgelinen, som är högst 5 000 pund.


Bränsleförbrukning och verklig MPG

Eftersom vi inte vet vilken drivlinje som kommer att motivera Santa Cruz 2021 , och EPA uppenbarligen inte har publicerat uppskattningar, är det svårt att spekulera i bränsleekonomi. Men när siffrorna är kända och vi har en chans att testa en på vår 200 mil motorväg rutt, kan vi bestämma den verkliga mpg.

Interiör, komfort och last

Hyundai har ännu inte visat hur hytten i Santa Cruz 2021 – koncept eller annars – kommer att se ut. I själva verket väntar vi fortfarande på att ta reda på om det kommer att finnas en utvidgad hyttkropp med bakre gångjärnets “självmordsdörrar” eller en mer traditionell besättningshytt med fyra framfällbara dörrar. Eftersom besättningscabiner är den mest populära pickupen, förväntar vi oss att företaget ska använda det senare. Santa Cruz-konceptet hade också ett innovativt lastningsområde som kunde byggas ut som en låda för att ge ytterligare lastutrymme, och ett inbyggt lastskydd och otaliga surrkrokar.

✓ Du kan också kontrollera:

Infotainment och anslutning

Med sitt uppdrag att vädja till yngre kunder med en aktiv livsstil förväntar vi oss att Santa Cruz 2021 erbjuder en mängd önskvärda infotainment- och anslutningsfunktioner. Detta innebär att en pekskärm är standard och inkluderar smarttelefonvänlig integration med Apple CarPlay och Android Auto. Andra potentiella alternativ för Hyundai-produkter inkluderar en bärbar hotspot, trådlös laddning och ett Harman / Kardon-ljudsystem.

Säkerhets- och förarhjälpsfunktioner

Den Santa Cruz 2021 inte krocktestad av National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) eller trafiksäkerhet Insurance Institute (IIHS). Medan Hyundai inte har meddelat vilken förarassistenteknologi som kommer att finnas tillgänglig, förväntar vi oss att medelstora pickupen tävlar med konkurrenter som erbjuder allt från automatiserad nödbromsning till varningsfält för avfärd.

Santa Cruz- priset 2021

Hyundai rankar ofta sina produkter under sina konkurrenter, men denna klass av pickuper är mer varierande än andra segment på grund av konfigurationsvariablerna. Vi tror dock att Santa Cruze skulle kunna börja i mellanområdet 20 000 euro 2021 för en basmodell med framhjulsdrift och den minst kraftfulla motorn. 

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)