Hyundai Nexo 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den snabba förändring som Hyundai presenterar gör den här biltillverkaren till en seriös konkurrent i alla delar av fordonsindustrin. Även den mest trafikerade klassen, crossover och SUV, klarar sig inte utan koreanska modeller. Vi såg nyligen premiärer av den stora stockaden och Premium Genesis GV80. Kona är också ett elfordon, medan Hyundai Nexo 2021 kommer att drivas av en vätgasbränslecell. Denna version gör tillverkarens sortiment till ett av de mest färgstarka med många olika alternativ.


Nexo ersatte Tucson FCEV. Efter fem års produktion bestämde Hyundai sig för att ta den nya versionen med en annan design och effektivare drivlinor till marknaden. Crossover SUV anlände 2018. Hyundai Nexo Fuel Cell SUV 2021 kan medföra betydande förbättringar eftersom det är dags för halvcykeluppdateringen. Denna typ av drivlinor är fortfarande futuristisk. Vi har sett några försök från andra företag att föra koncept i produktion, men Hyundai ligger ett steg före dem alla. Nexo kommer att dominera marknaden 2021.

styling

Den Hyundai Nexo 2021 behåller sina dimensioner. SUV: n är 183 cm lång, vilket är 7 cm mer än Tucson. Det rymliga fordonet erbjuder mycket utrymme, vi kan till och med säga mer än Santa Fe. Batteriet sitter under sätena medan bagageutrymmet är tomt och redo att ta laddning. Det populära namnet på det är Frunk (främre bagageutrymme). Nexo är redan en snygg SUV baserad på Tucson. Uppdateringen ändrar frontpanelen. Strålkastarna är smala och aggressiva och vi kan inte vänta med att se vad designers gör. Uppdateringen sker också på baksidan av fordonet.


Denna design erbjuder Hyundai Nexo 2021 många fördelar. Ytterligare utrymme inuti används för andra funktioner. Å andra sidan är drivlinan tillräckligt stark för att hålla körglädjen på högsta nivå. Dessutom är SUV inte för stor, så smidighet är en annan fördel med Nexo.

✓ Du kan också kontrollera:

Hyundai Nexo 2021 interiör, utrustning, utrustningsvarianter

Den Hyundai Nexo 2021 kommer att innebära några allvarliga teknik med redesign. Ändå kommer höjdpunkterna att överföras. Vi kan till exempel förvänta oss uppvärmda säten och trådlös telefonladdare även i nybörjarversionen. Apple CarPlay och Android Auto finns tillgängliga. Navigationen visar vägen på en 12-tums skärm. SUV: n har självparkeringssensorer och farthållare. Du kan uppgradera Nexo med automatisk parkeringsfunktion, blindskärmsmonitor eller taklucka. Höjdpunkten på utsidan är 19-tums hjulsats.

Tekniska specifikationer

Den enklaste förklaringen – Hyundai Nexo 2021är ett elfordon. Det liknar dock också hybrid- och PHEV-konfigurationer. Drivlinan använder dock inte el eller bensin / diesel. Komprimerat väte tar mindre tid att fylla på än den elektriska enheten. Du häller det som vanligt bränsle, men det avger inga gaser. Fullt laddad kan tanken hålla juice upp till 380 miles på vägen. Om du väljer det begränsade paketet använder SUV mer bränsle och returnerar 354 miles. Bränslecellen levererar också 160 hk och 290 lb-ft vridmoment, medan de tillgängliga framdrivningslägena är Comfort, Eco och Eco Plus. Självklart kommer den första inte att få den bästa körsträckan. Dessutom kan den eventuella ankomsten av fyrhjulsdrift påverka räckvidden ännu mer. Endast FWD är för närvarande tillgängligt för Nexo. Det finns för närvarande två trimnivåer för denna SUV; vasversionen är blå. Om du vill bygga din SUV kan du välja den begränsade versionen. Det kommande fordonet kommer att uppdatera uppställningen.

Hyundai Nexo 2021 fördelar och nackdelar

Den Hyundai Nexo 2021 Fuel Cell SUV är en sorts helt elbil. Denna modell är utsläppsfri och därför speciell. Räckvidden är också exceptionellt eftersom du kan resa från LA till San Francisco för en enda avgift. Det dåliga är tillgängligheten av SUV. Du hittar den bara hos återförsäljare i Kalifornien. Det är inte klokt att köpa den om du inte bor här – det finns inga bensinstationer någon annanstans och du kan hitta en karta med endast 44 av dem i delstaten Sunshine. Tillbaka till de goda sakerna – du betalar inte väte de första tre åren. Dessutom erbjuder biltillverkaren tre års underhåll som du inte betalar för. Startpriset för Nexo SUV är strax under 60 000 euro, vilket är betydligt mer än liknande hybrid- och PHEV-modeller.

Hyundai Nexo 2021 priser

Grundpriset för nybörjarmodellen är redan högt. Efter ansiktslyftningen kommer biltillverkaren att öka miljökonsekvensbedömningen, som kommer att vara över 60 000 euro nästa säsong. Varianter av högre utrustning erbjuder funktioner värda cirka 5000 euro. Vi väntar fortfarande på en uppdatering av paketen och det är troligt att Blue and Limited kommer att ersättas med några andra paket för Hyundai Nexo 2021 Fuel Cell SUV.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)