Hyundai Kona 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kompakta Hyundai Kona 2021 debuterade för 2018 års modell och är varumärkets minsta crossover-SUV som tävlar med Toyota C-HR och Nissan Juke. Hyundai lanserade den elektriska versionen för säsongen 2019, vilket är ett alternativ till modeller som Nissan Leaf och Chevy Bolt. Modellen var den första Hyundai crossover-SUV som antog varumärkets nya designformel med kaskadgaller och delade strålkastare. Det nya stylingtemat uppträdde senare på Santa Fe och andra nya modeller. Men efter tre modellår på gatorna bör nästa Hyundai Kona få flera uppgraderingar 2021.

Baserat på nuvarande fordonsindustrinormer får crossover-stadsjeeparna uppdateringen för mitten av cykeln för fjärde gången på vägen efter redesignen och Kona förväntas också följa. Prototypversionen har dock ännu inte upptäckts för att ge oss en uppfattning om möjlig design och andra uppgraderingar. Men stora nyheter för nästa modellår bör också vara introduktionen av den nya, högpresterande Kona N-versionen. Modellen bör få liknande prestandaförbättringar som i30 N och Veloster N i kombination med det sportigare utseendet.


Hyundai Kona 2021: design

Nästa Hyundai Kona 2021 förväntas få några stylinguppdateringar som en del av uppdateringen under cykeln, men det bör inte bli några signifikanta förändringar i modellens utseende. Modellen ska vara utrustad med de nya färg- och hjulalternativen och den något optimerade frontend-designen. Den helelektriska versionen, som delar strukturen med den bensindrivna Kona men har unika grillstötfångare och hjul, bör också återvända med minimala förändringar.


Den nya, högpresterande Kona N-versionen ska dock sticka ut från sortimentet med ett sportigare utseende och unika stylingsdetaljer. Kona N ska vara utrustad med den mer muskulösa främre stötfångaren med ytterligare luftöppningar och en optimerad grillversion. Den bakre kommer också att ha en sportigare stötfångare i kombination med en dubbel avgas och bakre spoiler. Modellen visas också med unika hjul och större bromsar med röda bromsok. De röda yttre höjdpunkterna kommer också att vara en del av modellens identitet.

Inredning, utrustning:

Den vanliga och elektriska Kona bör komma med bara några få förändringar i hytten, blandat med uppdaterade funktioner i infotainmentsystemet och förändringar i tillgången på utrustningen. Den bensindrivna modellen bör ha ett större pekskärmsalternativ. Kona EV kommer att finnas med en 10,3-tums pekskärm.

Kona N-versionen har en unik interiörbehandling. Förvänta dig att den ska visas med alkantara läderfinish och kontrasterande röda detaljer. Modellen ska också få en sportratt och säten.

✓ Du kan också kontrollera:

Kona kommer också att vara utrustad med aktiva säkerhetssystem som en kollisionsvarning framåt med automatisk nödbromsning, körfältvarning, automatisk helljus och adaptiv farthållare.

Hyundai Kona 2021: drivlinor

Nästa Hyundai Kona 2021 bör återvända med kända enheter och två överföringssystem. Kona EV förväntas också ha samma prestandastruktur.

Den gasdrivna Kona kommer att utrustas med en 2,0-liters fyrcylindrig motor i kombination med 6-växlad automatisk växellåda. Som den nuvarande versionen bör motorn producera 147 hk och 132 lb-ft vridmoment. Köpare har återigen möjlighet att byta till den turboladdade 1,6-liters fyrcylindriga motorn i kombination med 7-växlad dubbelkoppling automatisk växellåda. Den turboladdade enheten ska återigen producera 175 hästkrafter och 195 lb-ft vridmoment. Framhjulsdrift och fyrhjulsdrift kommer att finnas tillgängliga.

Kona EV kommer att använda en 201 hk elmotor som drivs av 64 kWh-batteriet. Systemet bör ge en räckvidd på 258 miles

Kona N: s prestanda förväntas dela komponenter med Veloster N- och i30 N-modellerna. Modellen ska köras på det förbättrade chassit med förbättrad stelhet och reviderad fjädring. Det förbättrade bromssystemet med större bromsar används också. Kraften ska komma från 2,0-liters turbomotorn med cirka 275 hk och ett vridmoment på cirka 260 lb-ft. 

Hyundai Kona 2021: release, pris

Nästa Hyundai Kona 2021 ska visas i slutet av 2020. Kona Ns resultat förväntas släppa marknaden 2021. Den bensindrivna Kona bör kosta från cirka 21 000 euro. Den helelektriska Kona kommer att ta ut cirka 37 000 euro för Kona N-versionen om den prissätts från låg till mitten av 30 000 euro.    

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)