Honda Ridgeline 2021 Type R: specifikationer, pris, släppdatum

När det japanska företaget äntligen introducerade Civic Type R på den amerikanska marknaden blev varje bilfanatiker förvånad över bilens förmåga, prestanda och övergripande effektivitet. Men utan anledning bestämde Honda sig för att stoppa produktionen och lämnade oss bara ett typ R-märkesläge. Numera är industrin full av tunga lastbilar. I denna recension kommer vi att prata om Honda Ridgeline 2021 Type R.


Så den stora biltillverkaren som Honda måste komma ombord så snart som möjligt. Och vilken bättre modell än Ridgeline, bättre lämpad att bära det berömda röda märket? Den kommande Honda Ridgeline Type R 2021 kommer att ge en 450 hk, turboladdad V6-enhet, ombyggda exteriörelement och en design som passar perfekt till den bild du tänker dig när du tänker på ett Type R-fordon.

Utvändig design

Honda Ridgeline 2021 är en prestationsorienterad version av standardpickupen. Så förvänta dig många förbättringar, särskilt i maskinrummet och mekaniken. Aerodynamiken och kylfunktionerna förbättras också avsevärt. Förutom funktionalitet hjälper dessa element till att skilja typ R från den vanliga modellen.


Dessutom placeras inlopp, spjäll och ventiler i en liknande position som Civic Type R. Det främre gallret och det främre lånet baseras också på den kompakta stabila kompisen. Det första du kommer att märka är den tredelade underkanten och mörkare övre gallret. Huven ger också en spade för kylning av V6-motorns baksida, precis som Civic nämnde.

Nedan ser du en sidokarm med kol aero-bitar, diffus outback och främre hakdelare. Som förväntat dominerade den lysande röda accentfärgen hjulen och märkena. 2021 Type R kommer med platt sommargummi och lätta 19-tums lättmetallfälgar som passar de massiva skivbromsarna. Förvänta dig också ett praktiskt lastutrymme, bagageutrymme och tvåvägs baklucka.

✓ Du kan också kontrollera:

Honda Ridgeline 2021 typ R motor specifikationer

Vanligtvis är de mest spännande delarna av recensionen tekniska specifikationer för maskinrummet. Låt oss se vad Honda Ridgeline Type R 2021 har att erbjuda. Det finns en 3,5 liters V6-enhet under huven. Företaget kommer dock att försöka öka den här motorn för att få mer kraft och energi från den. Den vanliga 3,5-liters drivlinan producerar 280 hästkrafter och 262 lb-ft vridmoment.

Det är mer än tillräckligt med kraft, men för standardversionen av Ridgeline. Typ R behöver något starkare. Enligt våra källor utvecklar Honda en turboladdad enhet som har mer luftintag. Samtidigt injicerade det förbättrade bränslesystemet med direktinsprutning mer 91 oktan i cylindrarna.

Dessutom ökar det raffinerade VTEC-systemet effekten i motorns övre register. Med den här konfigurationen gör Type R cirka 450 hk och 420 lb-ft. Den japanska biltillverkaren kommer sannolikt också att behålla det nuvarande fyrhjulsdrivningssystemet men justera det för att hantera den extra kraften. Type R AWD innehåller ett datorstyrt våtkopplingssystem som växlar kraft till hjulet med dragkraft.

Om den här funktionen är tillgänglig antar vi att aktiv vridmomentvektorisering inte kan vara långt borta. Den förutspådda accelerationen på 0 till 60 mph ska matcha Civics 4,9 sekunder. På grund av det extra motståndet är topphastigheten dock under 170 km / h.

Släppdatum och pris

Honda Ridgeline 2021 kommer att kosta mer än sitt Civic-syskon. Den kommande upphämtningen kommer att ha ett pris som är cirka 6 500 euro högre än den dyraste Civic – The Black Edition. 2017-versionen av Black Edition börjar vid 43 200 euro.

Vi förväntar oss därför att typ R kommer att vara mycket nära 50 000 euro. Släppdatumet är fortfarande okänt. Vi vet dock att den vanliga versionen av Ridgeline 2021 kommer att vara klar under andra kvartalet nästa år. Därefter debuterar Type R också.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)