Honda Pilot 2022: specifikationer, pris, släppdatum

Den tre-radiga Honda Pilot SUV i familjestorlek har fått en helt ny design för modellåret 2016 och fick halvcykeluppdateringen för säsongen 2019. 2021-versionen har en 9-växlad automatisk växellåda och tvåzons luftkonditionering som standard och en ny utrustningsvariant av Specialutgåva introducerad. Det finns motstridiga rapporter om nästa Honda Pilot 2022- version och en möjlig redesign.

Tidigare Honda Pilot-iterationer var på gatorna sex eller sju modellår före den fullständiga redesignen. Rapporter om möjlig ankomst av den helt nya piloten för säsongen 2022, men det finns fortfarande inga bevis som stöder detta påstående. Prototypversionen sågs inte heller för att ge oss en inblick i utvecklingen av den så småningom helt nya Honda-föraren. Honda har ännu inte kommenterat den nya generationens pilot. Med ingen prototyp på gatorna ännu och med pandemin fortsätter är den helt nya fjärde generationens pilot mer sannolikt under år 2023.


I motsats till rapporterna som tyder på den helt nya piloten 2022 , hävdar vissa källor att nästa pilot kommer att förbli tredje generationens version för ytterligare ett modellår, med hybridkraftverket möjligen införts som den mest betydelsefulla uppgraderingen. Det nya modellåret bör också ge mer standardutrustning och ytterligare alternativ.


Honda Pilot 2022: design

Baserat på vad vi hittills vet bör Honda Pilot 2022 stanna kvar i den nuvarande generationen och återvända utan betydande styling eller strukturella förbättringar. Honda bör återigen erbjuda en ny version av Special Edition och införa nya hjul- och färgalternativ.

Den medelstora piloten fick ansiktslyftning för modellåret 2019 med den nya versionens inbyggda galler och Acura-liknande strålkastare. Modellen har en konventionellt formad profil med subtilt formade skärmar och en markerad karaktärslinje.

Baksidan är också konventionellt utformad med formad baklucka och snyggt accentuerade bakljus.

Inredning, utrustning:

Den Honda Pilot 2022 skulle återvända med samma design i kabinen med vissa förändringar i utrustningens tillgänglighet och med flera nya alternativ. Honda kunde introducera en ny specialutgåva med flera unika detaljer i hytten.

Den medelstora piloten har väl utnyttjat utrymme i kabinen och många praktiska funktioner. De två första raderna är rymliga och den sista är lite smal. Lastkapaciteten är upp till 83,9 kubikfot, medan lastvolymen för alla säten är 16,5 kubikmeter.

✓ Du kan också kontrollera:

Piloten har också en bra och lätt att konfigurera drivdryck. Kontrollarrangemanget är också enkelt och lätt att använda.

På utrustningsnivå erbjuder Pilot SUV-familjen också en lång lista med standardfunktioner. Basmodellen ska levereras med tvåzons luftkonditionering, automatiska LED-strålkastare och sju högtalare, men kan växla till en större central skärm. Modellen har också ett antal aktiva säkerhetssystem som standard. Säkerhetspaketet innehåller system som adaptiv farthållare, varningsfält, automatisk helljus, kollisionsvarning etc.

Att hoppa över baslisten ger uppvärmda framsäten, klimatkontroll i tre zoner, övervakning av blinda fläckar, nyckelfri entré och mer.

I medelklassversionen, läderklädsel, elektrisk baklucka, taklucka etc. I toppversionerna läggs till funktioner som trådlös laddning, uppvärmda baksäten, navigering, underhållning i baksätena, ventilerade framsäten etc.

Honda Pilot 2022: prestanda

Körningen av Honda Pilot 2022 var att förbli en välkänd 3,5-liters V6-motor. Motorn utvecklar 280 hästkrafter och 262 lb-ft vridmoment. 8-växlad automatisk växellåda är standard över hela intervallet. Alla utom två kåpor erbjuder både två- och fyrhjulsdrift.

På effektivitetsnivån ska den framhjulsdrivna piloten returnera 20 mpg stad och 27 motorvägar 2022 . Fyrhjulsdrivna versionen bör göra cirka 19 mpg stad och 26 motorvägar.

Honda lovade att elektrifiera sitt SUV- och lastbilsutbud och nästa pilot kunde introducera en effektivare hybridversion. Den senare Honda Pilot Hybrid skulle använda en installation som liknar märkets nuvarande hybridmodeller. Systemet bör innehålla en V-6 förbränningsmotor eller en mindre turboladdad enhet blandad med elmotorer. Modellen kan också anta en installation som liknar Acura MDX Hybrid.

Honda Pilot 2022: release, pris

Den Honda Pilot 2022 bör komma till återförsäljare i slutet av 2021. Grundmodellen bör vara tillgänglig från cirka 32 500 euro. När mer utrustning och sofistikerade funktioner laddas överstiger priset omedelbart 40 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)