HONDA ODYSSEY 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande Honda Odyssey Hybrid 2021 kommer att se många förbättringar. Denna minibuss ska göra sin debut på 2020 New York Auto Show i april i år. Showen har dock skjutits upp till augusti på grund av COVID-19-utbrottet. Först såg vi spionfilmerna från den kommande minibussen. Dessutom släppte Honda några teasers strax före debuten. Sammantaget vet vi allt om den kommande Odyssey-hybridmodellen.

Utsidan kommer att se fräsch ut tack vare de senaste förbättringarna och interiören kommer också att genomgå många förändringar och förbättringar. Höjdpunkten i denna minibuss är förvisso dess hybrid drivlina, som erbjuder utmärkt bränsleeffektivitet. Debuten kommer att äga rum i augusti, om allt går enligt plan och Honda släpper sin nya minibuss senare i år.


ODYSSEY 2021 HYBRID UTOMHUSFÖRFRISKNING

Först dök spionfoton från Honda Odyssey Hybrid 2021 online. Trots den starka kamouflagen såg vi gott om förfriskningar. Det är viktigt att säga att den vanliga bensinversionen och hybridversionen ser likadana ut. Efter det släppte Honda ett par teasers och saker är mycket tydligare nu.


✓ Du kan också kontrollera:

Denna minibuss kommer från början med nydesignade LED-strålkastare och en reviderad framfasia. Sammantaget har fordonets design inte förändrats alls. Den främre kåpan ser faktiskt annorlunda ut nu. Den bakre stötfångaren kommer också att modifieras något och det verkar som om de nya sidospeglarna nu säljs.

INTERIÖR FÅR MER TEKNIK

I hytten får en ny Honda Odyssey 2021 Hybrid mer teknik. Dessutom är små hyttförbättringar synliga vid första anblicken. Klimatkontrollen har uppdaterats och ryggstöden i andra raden är nu mycket lättare att fälla. Eliten har ny läderklädsel och några andra bekvämligheter. Resten av hytten kommer inte att förändras så mycket, men förbättrade tekniska funktioner är verkligen ett stort lyft.

Liksom andra Honda-modeller erbjuder Odyssey Hybrid Minivan en standard Honda Sensing Suite med förarassistansfunktioner. Denna svit har ett varningssystem för körfält, ett påminnelsessystem för baksätet, adaptiv farthållare och nödbromsning för fotgängare. Övre utrustningsvarianter som Touring och Elite erbjuder CabinWatch-kamerasystemet från Honda.

HUR FUNGERAR HYBRID DRIVTÅGET?

Den kommande Honda Odyssey 2021 Hybrid är nästan här. Denna minibuss kommer att fortsätta att erbjuda en 3,5-liters V6 som ett standardmotoralternativ. Den pålitliga V6 lägger ut 280 hästkrafter och 262 lb-ft vridmoment. Dessutom är den utrustad med en 10-växlad automatisk växellåda som standard. En bensinmotor fick 19 mpg i staden och 28 mpg på motorvägen.

När det gäller hybridvarianten kommer Odyssey minivan med en liknande teknik som du kan hitta i Pacifica Hybrid minivan. Pacifica använder också ett V6-drivaggregat och kombinerar det med elmotorer. Odyssey kommer dock att vara mer kraftfull och bör överträffa Pacificas 32 mils helelektriska intervall. De exakta värdena för effekt och bränsleeffektivitet har dock ännu inte meddelats.

HONDA ODYSSEY 2021 HYBRIDPRIS OCH UTSLÄPPDATUM

Priset på den kommande Honda Odyssey Hybrid 2021 kommer att kosta mer än den vanliga versionen, som kostar 30 000 euro. Det betyder att hybridversionen inte går under 34 000 euro. Den japanska tillverkaren har dock ännu inte publicerat prisuppgifter.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)