Honda Element 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Honda fortsätter att hålla sin crossover-SUV-serie uppdaterad och har också elektrifiering. Varumärket lovade elektrifiering av hela sitt lätta sortiment och uppdaterade nyligen sina bästsäljande modeller. Honda återvände nyligen Passport-namnskylten och det är nu en pilotbaserad femsits, som erbjuds mellan märkets större Pilot- och mindre CRV-modeller. Men rykten går om eventuell återupplivning av en annan typskylt, och vi pratar om Honda Element 2021 . Föremålet har rapporterats för återintroduktion sedan det avbröts i början av 2011, men kommer det verkligen?


Honda Element 2021: kommer det verkligen?

Honda Element har fortsatt att vara föremål för spekulation sedan det avbröts, och det har förekommit rykten om dess återkomst för varje modellår sedan det lämnade produktionslinjerna. Spekulationer pekade igen på den möjliga ankomsten av Honda Element 2021 , men vi har inte sett några fasta bevis som stöder dessa påståenden. Prototypmodellen, som kan föreslå en återupplivning av Element-namnskylten, har ännu inte kommit på gatorna. Varken Honda antydde möjligheten att introducera en ny Element SUV.

Så utan någon prototyp på gatorna och inga läckta detaljer eller ledtrådar från Honda har vi inget fast att stödja påståenden om lanseringen av Honda Element 2021 . Designen av det tidigare elementet verkar inte ha någon bra potential även med tanke på moderna bilstandarder. Honda återvände nyligen passportnamnskylten, och vi skulle inte bli förvånade över att se den nya Honda Element under de kommande modellåren, men inte i en liknande form som den tidigare versionen och inte för 2021-modellåret.    


Honda Element 2021: design?

Den kompakta Honda Element debuterade för modellåret 2003 och såldes fram till 2011 utan några betydande mekaniska eller visuella förändringar. Introduktionen av modellen föregick en presentation av modell X-konceptfordonet, som var tänkt som ett aktivitetsinriktat blandat fordon som kännetecknar pickup och SUV. Honda Element erbjöd en mångsidig och rymlig hytt. Modellen erbjöd också enkel lastning och stor flexibilitet med avtagbara baksäten. Ett valfritt hundvänligt paket var också ett intressant inslag i modellen.

✓ Du kan också kontrollera:

En tegelliknande form, påträngande vindbrus, en nyckfull design, påfallande acceleration och lägre bränsleförbrukning var förmodligen orsakerna till modellens misslyckade körning. Scion xB och Nissan Cube mötte ett liknande öde i en liknande stil, medan Kia Soul är en av de sällsynta lådformade modellerna i sitt slag som fortfarande är på väg. Honda ersatte effektivt elementet med en mer konventionell Honda CR-V, som visade sig vara mycket bättre på marknaden.   

De kontroversiella rapporterna föreslår att Element-namnskylten återvänder till Honda Element-versionen 2021 med samma silhuett men förbättrade strukturella och prestandafunktioner. Modellen skulle komma på varumärkets uppgraderade plattform och med Hondas nya attribut för formspråk. Det nya elementet bör också vara utrustat med en flexibel hytt och lastutrymme. Modellen bör också använda varumärkets senaste teknik och säkerhetssystem med förstklassiga bekvämlighetsfunktioner tillgängliga i de övre klasserna som anges i rapporterna.

Honda Element 2021: prestanda?

Den nya Honda Element 2021 skulle använda en 1,5 liters turbo 4-motor blandad med den kontinuerligt variabla växellådan i en applikation. Obekräftade rapporter tyder på att en hybridversion också bör finnas tillgänglig, som kombinerar en 1,5 liters motor med en elektrisk installation som liknar Honda Insight. Modellen skulle visas med både två- och fyrhjulsdrift, vilket bekräftade rapporter tyder på.

Honda Element 2021: pris, slutsats

Ryktet säger att det tvivelaktiga Honda Element kommer att visas i slutet av året 2021 och kommer att säljas till ett pris av 20000 euro. Men utan några fasta bevis, inklusive brist på prototypversionen på gatorna, verkar ankomsten av 2021-elementen bara vara en ny spekulationsrunda.

Element-namnskylten kan användas av Honda för den helt nya modellen under de kommande åren, men de nya versionerna skulle sannolikt ha lite gemensamt med den tidigare Elementet. Ett mer troligt scenario är att använda Element-typskylten för den nya modellen, som är mer konventionell i form och design och möjligen en helelektrisk version. I vilket fall som helst bör Element-Badged-modellen inte släppas när som helst eftersom vi redan har några pekare eller läckta detaljer tillgängliga.       

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)