Genesis GV90 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Premiumvarumärket Genesis fortsätter övergången från ett märke specialiserat på sedans till ett mer varierat sortiment. Fokus kommer naturligtvis att ligga på det stadigt växande SUV-segmentet och elektrifiering. Efter att ha introducerat den distinkta medelstora SUV GV80 arbetar varumärket nu med en mindre GV70-modell. Det finns dock bevis för att Hyundais premiumundermärke överväger en ny modell i full storlek. Den flaggskepp SUV känd som Genesis GV90 2021 ska vara ett alternativ till BMW X7 och Mercedes GLS.

Genesis har för närvarande tre sedaner på gatorna, G70, G80 och G90. Mellanstora GV80 är för närvarande den enda SUV med Genesis-märket, men premiummärket har lovat tre nya, högprofilerade modeller fram till 2021. Nästa är den kompakta GV70, och Genesis var den tredje som nämnde helelektrisk SUV. Det lämnar GV90 i full storlek för en ankomst efter 2021.

Genesis har ännu inte kommenterat spekulationer om GV90-modellen och har inte heller många detaljer om dess design.Genesis GV90 2021: design

Det högkvalitativa undermärket Hyundai lanserade sin första GV80 SUV på den speciella arkitekturen med bakhjulsdrift som heter M3. Den kommande, kompakta GV70 är baserad på den separata bakhjulsdrivna plattformen som delas med GV70 sedan. Den tredje helelektriska Genesis-SUV: n ska ha ett medelstort fotavtryck och baseras på den nya elektriska plattformen.

När det gäller den fullstora GV90 rapporterade , skulle flaggskepps-SUV-en dela plattformen med den nya generationen G90 sedan om Genesis tillämpar samma recept. Den uppdaterade G90 kommer att säljas som 2020-modellen och de helt nya versionerna är planerade att anlända runt 2023.

När det gäller styling sa varumärkets chefsdesignchef att de nya stadsjeeparna kommer att dela samma DNA men kommer att ha en distinkt visuell identitet. Den nya GV70 kommer inte att vara den miniatyriserade GV80, men två modeller delar varumärkets signaturdesignelement, vilket spionfilm visar. GV90, som alla SUV i full storlek, borde ha en unik, skrymmande silhuett, men modellen ska också dela stilistiska element med de senaste Genesis-modellerna.

Flaggskeppet Genesis GV90 ska ha en upprätt hållning och en hög taklinje. Den främre delen skulle få den största versionen av märkets signatur, sköldformade galler. Modellen bör också använda fyrstrålkastaren och bakljusinställningen.

✓ Du kan också kontrollera:

Inredning, utrustning:

Medan designen av varumärkets SUV: er ska ha en unik stadga, bör modellerna ha samma inredning.

GV90 skulle sannolikt ha en liknande design i kabinen som den nya GV80. Modellen kommer också med förstklassig komfort, teknik och säkerhetsfunktioner.

Modellen bör använda den horisontellt inriktade, tydliga designen på instrumentbrädan med den högt liggande pekskärmen i mitten. Det skulle också finnas massor av lyxiga detaljer i hytten.

GV90 kommer med en sju-sitsig konfiguration med gott om lastutrymme. Modellen skulle också utrusta premiumfunktioner från nybörjarversionen samt de bästa säkerhetssystemen.

Genesis GV90 2021: Drivlinor

När det gäller drivlinan, som andra märkes SUV, kan Genesis GV90 dela komponenterna med Genesis sedan. Så SUV i full storlek kan använda en mäktig 5,0-liters V8-motor. Den nuvarande G90 sedan använder också en 3,3-liters V6-turbomotor.

GV90 SUV bör dock byta till varumärkets nya motorer som utvecklas. 365 hk 3,3-liters V6-turbo borde ge utrymme för den nya 3,5-litersmotorn, som har cirka 10 hk mer. Varumärket arbetar också med den nya inbyggda 6 turbodieselmotorn för att ersätta den nuvarande V-6-enheten.

Modellen skulle kombinera motorer med 8-växlade automatväxlar. Det skulle finnas två- och fyrhjulsdrift. Modellen skulle också använda en elektroniskt styrd differential med begränsad glidning och en sofistikerad fjädring. Precis som GV80 skulle modellen använda justerbar fjädring och olika körlägen.

Genesis SUV i full storlek bör också ha möjlighet till en elektrifierad drivlinje. 

Genesis GV90 2021: release, pris

Genesis har ännu inte kommenterat rykten om det nya flaggskeppet GV90 2021 SUV. Modellen förväntas följa någon gång runt 2023 efter introduktionen av den kompakta GV70 och den nya och helelektriska SUV: n.

Genesis GV90 skulle utmana premium-stadsjeepar i full storlek från BMW och Mercedes med priser som börjar på cirka 70 000 euro. Liksom andra märkesmodeller borde den ha ett av de bästa garantipaketet i sin klass. 

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)