Genesis GV80 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Hyundais lyxiga spin-off Genesis lägger äntligen till den helt nya Genesis GV80 2021 i det heta, medelstora segmentet. Den första SUV med Genesis-emblemet har två eller tre rader med säten, som är utrustade med mycket komfort och förstklassiga tekniska funktioner. Den aktiva standard säkerhetstekniken är också en del av verksamheten, medan modellen med det smala utseendet sticker ut. Stugan får också premiumbehandling. Kraften kommer från tre turbomotorer, inklusive dieselgeneratoruppsättningen som finns på de utvalda marknaderna.

Den första Genesis-SUV: n kommer på marknaden med namn som Mercedes GLE, BMW X5, Lexus RX och Jaguar F-Pace. Modellen skulle slå återförsäljarna i sommar till ett baspris på cirka 50 000 dollar.


Genesis GV80 2021: design

Den helt nya tre raderna Genesis GV80 2021 SUV är baserad på G80 sedan och har liknande designelement som den nyligen uppdaterade G90 sedan. Modellen mäter 194,7 tum stötfångare till stötfångare när du sitter på den 116,3-tums långa hjulbasen. Bredden är 77,8 tum och den är 67,5 tum i höjd.


Ur visuell synvinkel uppmärksammar modellen med det stora, sköldformade galleret som liknar den för den uppdaterade G90 sedan. Den nya fyrljuddesignen och den sportiga främre stötfångaren är också märkbara.

Den kommande Genesis SUV har också en vackert skulpterad huva, medan en profil definieras av den högsittande karaktärslinjen. Baksidan kommer också med de horisontellt inriktade belysningsenheterna och den sportiga bakre stötfångaren. 

✓ Du kan också kontrollera:

Inredning, utrustning:

Kabinen i den helt nya SUV med Genesis-emblemet har en exklusiv atmosfär och är utrustad med förstklassig komfort och tekniska funktioner från grundversionen.

Den Genesis GV80 2021 mottar en ovanlig materialbehandling Den snygga, horisontellt inriktade instrumentpanelen har en tunn 14,5-tums infotainment-pekskärm som sitter ovanpå instrumentpanelen. Huvudskärmen kan styras via knappar eller kontroller på mittkonsolen.

Hytten på GV80 ska vara exceptionellt tyst tack vare det nya aktiva brusreduceringssystemet, vilket minskar motorljud, men även vind- och vägbuller.

På utrustningsnivå erbjuder Genesis GV80 uppvärmda och kylda säten i de två första raderna, medan massagefunktionen också bör vara tillgänglig. En förarstol med Active Motion med sju luftceller kommer att finnas tillgänglig för att minska trötthet på den långa körningen. Konfigurationer med fem platser och sju platser erbjuds, med de bakre stolarna endast lämpliga för barn. GV80 levereras också med läderinteriören i grundversionen.

Genesis vill också utrusta sin första SUV med standardpaketet med aktiva säkerhetssystem. Förutom 10 krockkuddar kommer modellen att packa standard automatisk nödbromsning med fotgängaravkänning, körfältvarning, körfältassistent, adaptiv kryssning med semi-autonomt körläge. Tillgänglig kommer också att vara blind-spot-övervakning, bakre automatisk bromsning och förarens uppmärksamhetsmonitor.

Genesis GV80 2021: prestanda

När det gäller prestanda är Genesis GV80 2021 beroende av de turboladdade inline 4 och dubbla turbo V6 bensinmotorerna. En turboladdad dieselmotor kommer att finnas tillgänglig på utvalda marknader.

En 2,5-liters inbyggd motor med turboladdare ska producera cirka 300 hk. En 3,5-liters dubbelturbo V-6 bör öka effekten till 375 enheter. En 3,0-liters dieselmotor bör producera 274 hk, men den kommer inte i USA. Oavsett vilken motor som används, blandas den med 8-växlad automatisk växellåda. Hybriddrivlinan bör också visas senare i livscykeln.  

Genesis GV80 erbjuder också ett tvåhjulsdrivet system och fyrhjulsdrift med en elektroniskt kontrollerad begränsad gliddifferens. GV80 har elektroniskt styrda, justerbara spjäll med hyttmonterade sensorer som övervakar vägen och justerar upphängningen.

Genesis GV80 2021: release, pris

Den Genesis GV80 2021 var tänkt att debutera i tre versioner i sommar. Grundversionen borde vara cirka 50 000 euro, medan sportversionen i mellanklass förväntas vara tillgänglig för cirka 58 000 euro. GV80 Ultimate med topprestanda uppskattas till cirka 65 000 euro.

Genesis kommer att avslöja mer detaljer närmare modellens lansering, inklusive prestandadata och de funktioner som kommer att finnas tillgängliga i varje trimnivå.

Modellen erbjuder också ett av de bästa garantipaketet i sin klass, med upp till 10 år eller 100.000 miles.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)