Ford Puma 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Enligt de senaste rapporterna kommer en ny Ford Puma inte att anlända till USA 2021 . Det är dåliga nyheter efter att ha fått chansen att se en så cool crossover. Tyvärr är Puma till salu överallt utom USA. Dessutom når Puma inte ens Kanada och Mexiko. Med detta sagt är Ford EcoSport den enda crossoveren från Ford på kontinenten.

Det här är dåligt eftersom EcoSport ser gammal ut och inte har så mycket att erbjuda. Puma säljs främst i Europa, men du kan förvänta dig att det kommer till några andra kontinenter också. Dessutom kommer Ford också att lansera ST-varianten, men den här modellen kommer också att undvika återförsäljare i USA.


Puma 2021 kommer att säljas i Europa

Det är ett bittert piller att svälja. Vi visste dock alla att pumans ankomst till USA var osannolik från första stund. Sedan den första informationen om Ford Puma 2021 har alla rapporter skrivits om lanseringen i Europa. Som tidigare nämnts kommer EcoSport att förbli Fords enda småbilsövergång i Nordamerika. Det är dåligt eftersom fansen hoppades på att se något nytt att erbjuda. EcoSport är på något sätt den åttonde bästsäljande småbilsmodellen av sjutton konkurrenter.


✓ Du kan också kontrollera:

EcoSport har dock funnits i nio år och har inte så mycket att erbjuda. EcoSport firar dock sin tioårsdag och är en av de äldre namnskyltarna i detta segment. Om du är en hardcore Ford-fan och vill köpa en subcompact crossover, är situationen långt ifrån perfekt. Puma var det enda hoppet för de kommande åren. Sammantaget kan Puma representera ett alternativ av högre kvalitet för EcoSport eller ersätta det. Men ingenting kommer att hända.

Puma ST ser het ut

Ford kommer att lägga till en annan högpresterande version i sitt sortiment. Den kommande Ford Puma 2021 ST kommer i butiker nästa år och representerar en sportigare version av subcompact crossover. Precis som Edge ST och Explorer ST kommer Puma ST att vara något nytt och kommer att skilja sig från dessa två modeller. Liksom vanlig Puma är Puma ST gjord för Europa och kommer att se varm ut. Blue Oval lägger till flera typer av förbättringar.

Detta inkluderar ett sportigare utseende, stora luftintag och unika hjul. Dessutom är resan mindre och styvare fjädring blir tillgänglig. Interiören har berömda Recaro-platser som Ford Fiesta ST. Under huven kommer Puma ST att använda en 1,5-liters EcoBoost-trecylindrig. Denna variant erbjuder 200 hk och 215 lb-ft vridmoment och Ford kan erbjuda det med en manuell växellåda också.

Utgivningsdatum och kostnad för Ford Puma 2021

Förhoppningsvis kommer Ford att lansera nästa generations Puma i USA om fem år. Fram till dess börjar Ford Puma sin resa i Europa 2021 och säljs under första kvartalet 2021. Priset för den vanliga Puma bör börja på cirka 30 000 dollar. Förvänta dig att ST-varianten är närmare $ 40.000. Puma ST kommer att tävla med modeller som Nissan Juke Nismo och Volkswagen T Roc DSG.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)