FORD GALAXY 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den helt nya Ford Galaxy 2021 får fler förfriskningar. Ford har helt klart en plan för sin minibuss, men definitivt utanför USA. Hur som helst kommer Galaxy att fortsätta sälja, men bara i Europa. Denna MPV är baserad på Ford Mondeo-modellen. Det ser mycket hög kvalitet ut och erbjuder stor bekvämlighet. Den nya generationens modell spekuleras för 2021, men det är osannolikt.

För Europa försåg Ford Europe sin stora MPV med förfriskningar i mitten av cykeln. Detta inkluderar ett nytt frontgaller och stötfångare. Dessutom kommer stylingen närmare modeller som Kuga, Focus och Fiesta. Vignale-versionen finns också. Ford förbättrade också mekaniken. Tack vare detta får den nya Galaxy 2021 några externa och interna förbättringar.


GALAXY 2021 EXTERIOR FACELIFT

2020-modellen kom med ett nytt galler och nya stötfångare. Nu kommer Ford Galaxy 2021 att få ytterligare uppgraderingar. Detta inkluderar omformade strålkastare som också är större än tidigare. Dessutom har denna MPV nya bakljus och en lite annan baklucka. Blue Oval kommer att förbättra aerodynamiken så att den nya Galaxy ser sportigare ut än sin föregångare.


Denna modell fortsätter att köras på sin CD4-arkitektur. Samma plattform stöder den berömda Mondeo-sedanen. När det gäller design är Galaxy närmare Ford Focus-modellen än Mondeo. Av denna anledning lånar Galaxy några stilistiska element och externa funktioner från den mindre Focus-modellen. Plattformen kommer att förbli så att inga dimensionella förändringar kommer att ske 2021.

INTERIÖREN GÖR MER VÄSENTLIGA FÖRÄNDRINGAR

När det gäller interiören kommer den kommande Ford Galaxy 2021 att få många uppdateringar. Förra årets modell har inte förändrats så drastiskt. Detta kan hända 2021. Först och främst får Galaxy en mer upprätt stuga tack vare den nya klädseln. Dessutom kommer denna MPV att vara värd för färre knappar. Detta skapar utrymme för en större skärm.

✓ Du kan också kontrollera:

De flesta kontrollerna styrs logiskt via en ny pekskärm. Detta gör också hytten mer praktisk. Vi vet att vissa fans verkligen älskar traditionella nycklar, men det är inte 2002 än. Basmodellen har en lång lista med standardfunktioner. Tillverkaren av Blue Oval kan förbättra detta under nästa år.

TRE DRIVELINE-ALTERNATIV

För drivlinealternativen kommer Galaxy att ha några. Precis som S-Max-modellen har Ford Galaxy 2021 två bensinmotorer. Dessutom finns en enda dieselmotor tillgänglig. För det första är en 1,5-liters EcoBoost med 160 hk ett standardalternativ för drivlinan. En större 2,0 liter finns som tillval, som utvecklar 240 hk.

Båda enheterna använder samma Powershift automatväxellåda. En 2,0 liters TDCi Duratorq-diesel finns i två olika uttag. Den första föreställningen är 150 hästar och den andra 180 hästar. Dessutom erbjuder diesel bättre bränsleeffektivitet och en 6-växlad manuell växellåda.

FORD GALAXY 2021 UTSLÄPPSDATUM OCH PRIS

Framtiden för Galaxy MPV är fortfarande osäker. Men Ford Galaxy 2021 kommer att drabba marknader i Europa senare under nästa år. Ingen vet riktigt vad som kommer att hända under de kommande åren. Priset för den helt nya modellen kommer återigen att ligga något under 40 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)