Ford Focus RS 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Du vet förmodligen inte att Focus är mycket populär i Europa. Enligt statistik säljer företaget en modell var 135: e sekund. Det råder ingen tvekan om att den kommande nya Ford Focus RS 2021 kommer att locka mycket uppmärksamhet eftersom det kommer att vara den snabbaste versionen. Ta bara nästa steg över ST-versionen.

En elektrisk motor bör läggas till den befintliga motorn för att skapa en hybridkombination. Målet är att erbjuda över 400 hästar från huvudkonkurrenten, Volkswagen Golf R. Låt oss också anta att Mercedes har en AMG A45 S-modell som passar för cirka 415 hästar och kan vara konkurrenskraftig.


Ford Focus RS 2021 designdetaljer

En lite mer aggressiv design än ST-versionen, den kortaste skulle vara RS-designen. Detta skulle ge ett sportavgassystem, modifierat galler, distinkt diffusor, mer aggressiva stötfångare och troliga legeringshjul tillverkade av lätta material.


Insida meddelande

Kabinen måste gå ett steg längre än ST-versionen. Det kan betyda en platt bottenratt och några Recaro-sportstolar. Den nya RS är också markerad på flera ställen för att få fram den sportiga sidan.

Ford Focus RS 2021 MIld hybridsystem

Huvudfokus på modellen för sportutrustning är naturligtvis motorn. Den nuvarande modellen levererar cirka 350 hästar och den nya ska leverera 400 hästar. Den ännu bättre nyheten är att det kommer att vara tack vare en hybridkombo. Basen förblir 2,3 l EcoBoost-motor med 4 cylindrar och 345 hästar. Historien blir intressant när vi sätter en elmotor på bakaxeln. GKN-företaget producerar eTwinster-elmotorn för den nya RS-hybriden. Den grundläggande uppgiften är dynamisk styrning och naturligtvis allhjulsdrift.

✓ Du kan också kontrollera:

Det spekuleras i att denna elmotor kommer att öka kraften på över 400 hästar. Kom ihåg att den nuvarande RS accelererar från 0 till 100 km / h under fantastiska 4,7 sekunder. Beroende på ökningen i prestanda kommer vi att se hur mycket detta antal minskar. Toppfarten är redan 266 km / h och detta kommer troligen att ha ett litet uppsving.

Ford Focus RS 2021 släppningsdatum och pris

Antagandet är att den officiella kampanjen ska upphöra i slutet av 2020. Detta kan betyda en bilutställning i Los Angeles eller en tidigare i Europa. Det finns inga prissamtal just nu, men det är ingen tvekan om att det kommer att vara något som Volkswagen Golf R.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)