Ford Focus 2021: specifikationer, pris, släppningsdatum

Fordonet är utrustat med många sofistikerade funktioner, balanserad hantering och körbeteende, en tyst interiör och robusta motorer. Nya artiklar för 2021 inkluderar mindre justeringar av tillgängliga paket, ett 6-växlad automatisk transmissionssystem och ett nytt Sync 3-teknikgränssnitt.

Fordonet är känt för sin praktiska vardagliga upplevelse och sitt körglädje. Det erbjuder smidig hantering och överlägsen körkomfort som de flesta bilar i sitt segment inte gör. Dessutom är fokus bland andra kompakta crossovers när det gäller att erbjuda ett skarpare exteriör och interiör. Interiören är i synnerhet fullpackad med de senaste teknikfunktionerna och mjuk beröringsmaterialen.


Ford säger att varje ny Ford Focus 2021 kommer med det hypade Sync 3-pekskärmsgränssnittet, vilket lovar att vara enklare att använda och snabbare att svara än MyFord Touch-systemet, som har fasats ut.


Under huden finns en serie kraftfulla motorer som bara lovar prestanda. Fortfarande är den nya och återupplivade Ford Focus 2021 inte det enda fordonet som erbjuder alla eftertraktade godbitar.

Exteriörfoto & interiörrapporter Ford Focus 2021

Subkompakt bör förväntas i antingen coupe- eller sedan- eller hatchback-konfigurationer. Huvudbeklädnaden inkluderar grundläggande S, mittkåpan SE och toppklass-titanvarianter. Du kan också hitta Ford Focus 2021 Electric-fäste, som presenteras i en separat recension samt de högpresterande RS- och ST-varianterna.

Ford Focus S 2021-bassedan förväntas vara utrustad med en teleskopisk ratt, nyckellös ingång, Bluetooth-ljud- och telefonanslutning, 15-tums hjul, tygklädsel, USB-port, elektriska framfönster och luftkonditionering är. Integrerad blindfärgsmonitor, Fords MyKey, fällbara baksäten 60/40, CD-spelare, synkroniserad röststyrning, en höjdjusterbar förarsät, en 4,2-tums pekskärmyta, elektriska speglar och lås samt strålkastarbrickor.

✓ Du kan också kontrollera:

När du uppgraderar till Ford Focus 2021 SE får du bakre ventiler, ett löstagbart bagagehylla, farthållare, kroppsfärgade ytterspeglar, rattmonterade extraingångar, dörrhandtag, 16-tums legeringshjul, ett främre mittarmstöd och premium ljudsystem, farthållare, bakspoiler och ytterligare justeringar av nackstöd.

Förvänta dig ett stort antal alternativ för Ford Focus 2021 SE-fästen, inklusive de som ingår i SE Luxury-paketet, som har ett läderratt, bakre skivbromsar, trecylindrig motor, läderklädsel, LED-lampor och 17-tums legeringshjul. Dimljus, 6-växlad automatisk växellåda, 8-vägs framsäten, interiörbelysning, 16-tums legeringshjul, bakre armstöd, parkeringssensorer bak och 8-vägs förarsäte.

SE Cold Weather-paketet förväntas levereras med rattmonterade skovelväxlare, förbättrade röstkontroller, två USB-portar, satellitradio, klimatkontroll, ett läderratt, bakrutor, 17-tums legeringshjul och ett sportkroppssats.

Om du väljer Ford Focus Titanium 2021-kåpan lägger den till uppvärmda speglar, klimatkontroll, ett navigationssystem, uppvärmda framsäten, pölslampor, en bakspoiler, fjärrstart och backstartassistans.

Dessutom är ovannämnda variant utrustad med det valfria Titanium-teknikpaketet, som är utrustat med ett självparkeringssystem, strålkastarstyrning, ett navigationssystem, 18-tums legeringshjul, ett uppvärmt ratt, ett bakre tvärtrafiklarm och en blindföljvarningssystem och tak / soltak.

Ford Focus 2021 Electric är trots allt lika exklusiv som en kombi och är utrustad med alla klockor och visselpipor som Titanium-varianten.

Ford Focus 2021 Motor RS Specifikationer

Den Ford Focus FWD 2021 har en 2,0 liters 4-cylindrig motor som producerar 160 hästkrafter och 146 pounds av vridmoment. Både Base S- och SE-sedans har en 5-växlad manuell växellåda eller en valbar 6-växels automatisk växellåda som standard.

Med den automatiska kan SE-varianten springa från noll till 60 miles per timme på 9,0 sekunder och till den manuellt installerade Focusen på 8,3 sekunder. EPA-värderingarna är 26/36/30 mpg i staden / motorvägen / i kombination med det manuella transmissionssystemet.

Förvänta dig att Ford Focus 2021 Electric ska vara utrustad med en 107 kW elmotor. EPA-betyg för den elektriska versionen räknar med 32 kWh / 100 miles.

Utgivningsdatum och pris Ford Focus 2021

Förvänta sig att Ford Focus ST kommer att finnas tillgängligt 2021 med en MSRP från 17 225 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)