Ford Fiesta 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Det nya Ford Fiesta 2021- fordonet är bland antalet bilar som kommer att släppas under det kommande året. Fiesta är ett av de mest populära fordonen som Ford har under sitt bälte och har redan en bred publik som kommer att bli ännu större med lanseringen av den nya modellen. De senaste rykten är att de planerar att släppa ett högpresterande trimkit som kommer att följa andra bilar med hög volym som också tillkännages av Ford.


Här är vad vi fick veta om de senaste Ford Fiesta-nyheterna 2021, och vi har lagt till dem här särskilt för dig i vår recension.

Exteriör Ford Fiesta 2021

Det yttre på Ford Fiesta 2021 kommer att vara mycket friskt. Eftersom vi nästan är säkra på att det nya Fiesta kommer att vara ett RS-varumärke kommer det att ta över några styling-ledtrådar från den tidigare modellen. Detta avser faktiskt bilens aerodynamik eftersom den tidigare modellen hade en ganska bra inställning när det gäller förmågan att sväva genom luften. Vi antar att de också kommer att låna något från WRC-modellen och hämta det här. Det kommer att finnas ett stort trapesformat galler upp framför, medan vissa kjolar också kommer att läggas till de sidor som levereras med de omdesignade sidosluftsdammarna. Sedan finns det den utskjutande splinten, som är tillverkad av kolfiber.


✓ Du kan också kontrollera:

Baksidan av bilen lägger till en massiv spoiler som säkerställer att fordonets stabilitet hålls under kontroll. Spoilern kommer att vara större än den i Fiesta ST, men mindre än WRC-versionen. Stötfångaren kommer också att designas om och utrustad med en integrerad diffusor. I stället för en redan förväntad konfiguration av dubbla rör, kommer vi faktiskt att få ett tvillingavgassystem. Sammantaget kommer den här modellen verkligen att ha en uppvärmd look tack vare de lätta hjulen och nya sidokjolar.

Interiör Ford Fiesta 2021

Interiören i Ford Fiesta 2021kommer att baseras starkt på Focus RS-versionen. Interiören kommer att vara en sportig interiör och använda en racerförare-liknande miljö. Den kommer att innehålla några sportpedaler och en ny designad växelpinne. Det finns också lite prat om att lägga till ett extra instrumentkluster längst upp på mittkonsolen, eftersom dessa sannolikt kommer att erbjuda möjligheten till SYNC-anslutning med en 8-tums pekskärm. Det tidigare Ford-fordonet fick detta fantastiskt, så denna modell kommer också att dra nytta av det. Slutligen kommer bilen också att få vissa signatur RS Recaro hinkstolar inslagna i motorsportmikrofiber för att ge dig en fantastisk känsla vid högre hastigheter och längre resor.

Motor Ford Fiesta 2021

Alla antar att Ford Fiesta kommer att vara 2021kommer att följa det föregående mönstret för det utpated fordonet och att de kommer att krympa under huven på bilen. Exemplet med den senaste Focus RS är att den fick en mindre kraftfull motor än ST-märket, men det ser vi inte här. Därför läggs också en turboladdad 1,6-liters fyrcylindrig motor till vars design är förbättrad och utrustad med nya funktioner. Den nuvarande motorn kan producera 197 ponnyer och 202 pund fot vridmoment, men de hoppas kunna förbättra effekten från 2021 Ford Fiesta RS till 240 hästkrafter och 250 pund fot vridmoment. Vi tittar sedan på en 6 sekunders bil som krävs för att accelerera till 0-60 mph. Den senaste frågan är tillägget av ett AWD-alternativ som vi inte förväntar oss att dyka upp.Eftersom Focus RS redan är i försäljning med fyrhjulsdrift, lägger till en ny bara till fler problem för försäljningen, så trots att det låter bra kommer det förmodligen inte att hända.

Specifikationer Ford Fiesta 2021

Hjulbas: 98,0 tum
Längd: 173,5 tum
Bredd: 67,8 tum
Passagerarvolym: N / A
Max lastkapacitet: 12,8 cu.ft.
Tom vikt : 2627 kg
Maxhastighet: 120 mph
0-60: 8,7 sek
MPG: 27/36 (City / Highway) Exteriör Färger
tillgängliga: Kona Blue, Metallic Magnetic, Metallic Smält Orange Metallic, Tri-Coat Shadow Black…
Bogseringskapacitet: N. / A

Utgivningsdatum och pris Ford Fiesta 2021

Priset för Ford Fiesta RS 2021 har ännu inte officiellt tillkännagivits. Men eftersom vi vet att det grundläggande RRP-priset för Ford Fiesta ST 20 är 945 euro, kan vi bara förvänta oss att den senaste modellen kommer att erbjudas för totalt cirka 25 000 euro. Släppdatumet är planerat för nästa år. Bilen förväntas dyka upp i mitten av 2021.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)