Ford F-150 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den efterlängtade presentationen av den uppdaterade Ford F-150 2021 pickupen ägde rum på den nordamerikanska kontinenten. Den mest populära modellen på den amerikanska marknaden (cirka 900 000 årliga försäljningar) kom in i sin fjortonde generation efter att ha förbättrats på alla fronter och fått en fullständig hybridmodifiering för första gången i historien. Traditionellt har bilen många alternativ som är lämpliga för att lösa en mängd olika problem. Det finns tre typer av hytter, fem dimensioner på hjulbas och tre typer av lastbäddar. De viktigaste utrustningsnivåerna är sex: XL, XLT, Lariat, King Ranch, Platinum och Limited.


Karossdesign och layoutalternativ

Utvecklarna har inte väsentligt förändrat modellens utseende, men har gett omfattande anpassningsalternativ. 11 olika grillar har gjorts ensamma, och många fälgar och tvåfärgade kroppsfärger finns tillgängliga. Kunderna kan också välja mellan olika alternativ för baklucka-applikationer.


Kabinen har traditionellt tre versioner: en-rad, “en och en halv” och en dubbel-rad. Tillverkaren fokuserar på de förbättrade aerodynamiska egenskaperna hos alla modifieringar. De är optimerade genom att justera kroppspanelernas geometri, ändra stammens form och installera aktiva spjäll bakom gallret. Bilen är valfritt utrustad med stora fotstöd med en elektrisk drivenhet. LED-strålkastare och ficklampor ingår i paketet “äldre”.

Upphämtningsutrustning

I den nya generationen fick Ford F-150 2021 lastbilen många intressanta och användbara alternativ. Låt oss börja med infotainmentsystemen. Här uppmärksammar vi utseendet på en 12-tums digital instrumentbräda i dyra utrustningsvarianter. En mängd data visas på skärmen, inklusive körläge och instruktioner om navigering.

Det huvudsakliga verktyget för att hantera funktionen ombord är det senaste Sync 4 Media Center. Displayen i de ursprungliga XL- och XLT-utrustningsvarianterna är 8 tum, i XLT höga och högre versioner 12 tum. De funktioner som stöds inkluderar en trådlös anslutning via Apple CarPlay / Android Auto-gränssnitt, röstkommandokänning, fri tillgång till multimediainnehåll och onlinetjänster. En trådlös mjukvaruuppdatering tillkännages också.

Många förbättringar har gjorts i säkerheten. Den uppdaterade pickupen fick en utvidgad uppsättning av Ford Co-Pilot360 2.0 elektroniska assistenter. Den inkluderar nödbromsning med fotgängarsdetektering, en backkamera med dynamiska markeringslinjer och automatisk omkoppling av strålkastarna. Det finns ett separat system för att upptäcka motgående trafik när du vrider åt vänster (korsningsassistent) och en utökad parkerare med parallella och parallella parkeringsfunktioner (Active Park Assist 2.0). När du manövrerar med en släpvagn är Pro Trailer Backup Assist användbart, med vilket du kan styra kommandon genom att vrida på vridomkopplaren.

Men ett verkligt genombrott inom elektroniska enheter är tillägget av Active Drive Assist till utbudet av hjälpsystem för autopiloter. Han kan köra självständigt på alla större rutter i USA och Kanada utan att behöva plocka upp ratten. Föraren måste bara övervaka trafiksituationen, eftersom det finns en kamera i kabinen som styr huvudets position och personens blick. Maskinvaran som krävs för att driva Active Drive Assist-komplexet kommer redan att installeras i den nya pickupen, men mjukvaran visas inte förrän under tredje kvartalet 2021. Det kan installeras trådlöst eller i återförsäljare monter.

✓ Du kan också kontrollera:

Som det visade sig är den nya 2021 Ford F-150-modellen bra med elektronik, men vad sägs om den praktiska komponenten? Även här har den fjortonde generationens bil något att erbjuda. För det första finns det anslutningar för strömförsörjning av externa enheter (Pro Power Onboard System), och uttagen finns inte bara i kabinen utan också på laddningsplattformen. I versioner med klassiska motorer är de anslutna enheternas effekt begränsad till 2 kW, i hybridversioner till 2,4 kW (gränsen kan ökas till 7,2 kW på begäran).

En annan sak du behöver är en konvertibel central tunnel. Växelomkopplaren är ordnad i en speciell nisch och ett bord läggs ut på den gjutna plattformen, vilket är bekvämt för att fylla i dokument eller arbeta på en bärbar dator.

Nästa upp är bakluckan. Som standard är den utrustad med sidofästöglor och klämmor för att fästa långa föremål. Bakluckans arbetsyta är valfritt tillgänglig med en integrerad linjal, en hållare för mobila enheter, ett stativ för ett glas och ett blyertsfodral.

Det finns andra användbara lösningar som Max Recline Seats med lutande ryggar och en rymlig låda under baksätet, men det är dags att gå vidare med modelltekniken.

Tekniska data Ford F-150 2021

Pick-up-motorområdet fylldes med en hybrid PowerBoost-installation. Den består av en naturligt aspirerad V6 3.5 EcoBoost-motor och en 35 kW elmotor (47 hk) som är integrerad i en 10-växlad automatisk växellåda SelectShift. Ett litiumjonbatteri med en kapacitet på 1,5 kWh är beläget under golvet så att kroppens arkitektur inte förändras. Hybriden Ford F-150 2021 har en 116 liters tank. Med denna kapacitet har bilen en kraftreserv på mer än 1 120 km. I detta fall kan lastbilen dra en släp som väger upp till 5,4 ton.

Linjen för traditionella motorer har förblivit densamma. Det innehåller:

  • Bensinturbomotor V6 2,7 EcoBoost;
  • Ytterligare en turbo sex V6 3.5 EcoBoost;
  • Bensin sugades i V6 3,3 Ti-VCT;
  • Atmosfär V8 5,0 Ti-VCT;
  • Turbodiesel V6 3.0 Power Stroke.

Alla enheter kombineras med en 10-växlad “automatisk”. Standarddrivningen är bak, men en fyrhjulsdrift med elektroniskt styrd Razdatka installeras mot en extra kostnad. Chassiets konfiguration har inte förändrats: den främre upphängningen är fortfarande i form av dubbla önskelängar, den bakre upphängningen i form av en styv axel med fjädrar.

Ford F-150 2021: släpp, pris

Försäljningen av det nya modellåret Ford F-150 2021 börjar under hösten. De exakta priserna kommer att meddelas senare, men enligt preliminära uppgifter kommer den ursprungliga kostnaden för insamling att vara 30 000 euro. Hybridversionen kostar minst 35 000 euro.

Foto Ford F-150 2021

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)