Ford Expedition 2022: specifikationer, pris, släppdatum

Med en bekväm hytt och plats för upp till åtta passagerare är nya Ford Expedition 2022 en arbetshäst för stora familjer. Som tidigare erbjuds en av de största stadsjeeparna på marknaden med både Expedition Max-versionen med standardlängd och med en lång hjulbas. Olika rapporter säger att den kommande modellen kommer att uppdateras och kan erbjudas med avancerade förarassistansfunktioner. Som du säkert vet är Expedition en stor hytt SUV som ger en bekväm upplevelse för alla passagerare.

Under huven har denna SUV i full storlek samma dubbelturboladdning som sin föregångare. Dessutom kan denna motor ge 375 hästkrafter och vridmoment på 470 lb-ft.


Vad är skillnaden mellan Ford Expedition och Expedition Max?

En av de bästa familjevänliga stadsjeeparna är definitivt Ford Expedition. Denna SUV är massiv och tack vare sin konstruktion sticker den ut på vägen. I allmänhet är det mycket känt för sin uttrycksfulla galler och likhet med F-150 strålkastare. ETT


Som redan nämnts finns den nya modellen tillgänglig som en Max-version med standardlängd och lång hjulbas. Båda modellerna har samma design, medan Max-versionen är längre och har mer inre utrymme som extra lastutrymme.

✓ Du kan också kontrollera:

Ford Expedition 2022 interiör

Inuti är den kommande Ford Expedition 2022 en rymlig SUV med en modern hytt. Bakom den tredje raden erbjuder den vanliga Ford Expedition 19,3 kubikmeter växellåda som kan utökas till 63,6 med sätena vikta framåt. När den andra raden viks utökas emellertid utrymmet till 104,6 kuber. Expedition Max bakom tredje raden erbjuder imponerande 34,3 kubikfot last, eller 79,6 med nedfällda säten. Expedition Max viker den andra raden och drar 121,5 kuber.

Som tidigare har framkabinen mjuka säten som kan justeras med kraft med tygöverdrag. Dessutom, när kunder hoppar över till Expedition Limited, får de platserna i läderklädsel och kan eventuellt lägga till värmare, kylare eller till och med massageapparater. Ett 8,0-tums Sync 3-pekskärmsinfotainmentsystem med Apple CarPlay och Android Auto-kompatibilitet är standard. Expeditionen har också många aktiva säkerhetsfunktioner, inklusive automatisk nödbromsning, aktiv körfältstyrning och döda skärmar.

Drivkretsspecifikationer

Som vi skrev i början kommer den nya Ford Expedition 2022 att använda samma motor som sin föregångare. Som sagt kommer vi återigen se en 3,5-liters, dubbel-turbo V6 som kan leverera 375 hästkrafter och 470 lb-ft vridmoment.

Valet av Platinum-modeller ökar dock kraften till 400 hästkrafter och vridmoment på 480 lb-ft. Det finns en god chans att Expeditionen kommer att använda samma tioväxlade automatväxellåda tillsammans med ett AWD-system som tillval. Med rätt utrustning kan expeditionen dra upp till 9 300 pund.

Hur mycket kostar Ford Expedition 2022?

Den kommande Ford Expedition 2022 erbjuder mer komfort och bättre styling. Denna SUV är planerad att anlända nästa år och är inte billig alls. Grundmodellen börjar på 52 810 euro, medan den begränsade utrustningen kostar 64 740 euro.

Det bästa erbjudandet är platinaversionen, som når 75330 euro före optioner. För en Max med längre hjulbas ökar priset med ytterligare 3000 euro. Fyrhjulsdrift är också i regionen 3000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)