Ford Everest 2022: specifikationer, pris, släppdatum

Läckta detaljer om nya Ford Everest 2022 orsakar redan mycket spänning. SUV med sju säten håller på att se allvarliga förändringar, och här är vad man kan förvänta sig från 2022-modellen. Först kommer Ford att införa några mekaniska förändringar. Tack vare detta har kunderna ett större urval av motorer, inklusive hybridvarianten.

Mer moderna uppgraderingar kommer att tas emot både ute och inne. Everest SUV finns i sex trimnivåer, och två- och fyrhjulsdrivna system finns också. Priset kommer att stiga något, men inte markant. Från och med släppdatumet bör Ford lansera sin nya modell under andra halvåret 2021.


Everest 2022 förändras

Den kommande Ford Everest 2022 kommer att introducera några intressanta förändringar. Först och främst är det tredje generationens modell som lanserades 2019. Det betyder att Everest SUV är en relativt ny modell, och Ford tror bestämt att inga större förändringar behövs just nu. Enligt den senaste läckan kommer Everest att få lite större exteriörfunktioner och nya valfria 19-tums lättmetallfälgar. Frontpanelen har mer krom accenter och den främre stötfångaren ser mer aggressiv ut.


Interiören kommer att ge tekniska uppdateringar. Detta inkluderar ett nytt infotainment-system och de senaste förarassistanshjälpen. Som sagt, SYNC4 infotainment är tillgängligt, och Ford kommer också att introducera en större och valfri skärm. Å andra sidan bibehålls hyttens utformning tillsammans med hela interiören.

Ny dieselmotor

Den helt nya Ford Everest 2022 introducerar en ny sexcylindrig dieselmotor samt plug-in hybridbensinprestanda. Å andra sidan diskonteras en 3,2-liters femcylindrig turbodiesel. Med detta sagt är 2,0-liters twin-turbo-diesel nu standardmotorn med 210 hk och vridmoment på 369 lb-ft. En 10-växlad automatisk växellåda är också ny. När det gäller den nya sexcylindriga diesel, säger olika rapporter att produktionen kommer att producera 250 hästkrafter och 452 lb-ft vridmoment. T.

✓ Du kan också kontrollera:

Samma motor finns under huven på Ford F-150 pickup. Hybrid-drivlinan är den största uppgraderingen för 2022. Det är en plug-in hybrid-drivlinje som är utformad för att leverera 361 hästkrafter och 500 lb-ft vridmoment. Vi väntar fortfarande på att Ford ska offentliggöra uppgifter om siffror för bränsleekonomi.

Ford Everest 2022 trimnivåer och priser

Den Ford Everest 2022 erbjuds i sex olika utföranden. Grundutrustningen är Ambiente, kostar cirka 50 000 euro och är utrustad med en standard 2,0-liters dieselmotor. Nästa trim kallas “Trend” och kostar 57 000 euro. Mekaniskt är det samma modell som grundvarianten, men erbjuder mer standardutrustning. Trend Sport kostar 65 000 euro och lägger till ett 4 × 4-system, lädersäten och en större infotainment-skärm. Wildtrak X är den utrustning som finns tillgänglig för 70 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)