Ford Escape 2022: specifikationer, pris, släppdatum

Blue Oval’s mest snygga SUV, Ford Escape, får ytterligare uppdateringar. Den nya Ford Escape 2022- modellen är redo för det nya äventyret. Om du inte visste att den här modellen har funnits på marknaden sedan 2000, drog den mycket uppmärksamhet då.

För 2022 bör Ford införa några förändringar och göra denna SUV mer attraktiv. Dessutom görs de flesta förändringarna naturligt inuti, med en liten fräschering ute. Som i den nuvarande modellen erbjuder den nya modellen fyra motoralternativ, inklusive hybrid och plug-in hybrid.


Är Ford Escape en bra SUV?

Escape-modellerna är mycket hållbara. När det gäller exteriördesign bör nya Ford Escape 2022 bibehålla samma proportion och form som den nuvarande. Naturligtvis kommer det att bli en större redesign, men det känns fortfarande av sitt stora galler och identiskt formade strålkastare.


Den främre kåpan i den kommande Escape efterliknar några europeiska modeller som nya Ford Focus och Mondeo. Designen är unik och förblir som den berömda Aston Martin-sportbilen. Det nya Escape-galleret sitter nu lite lägre, dock med de lite pressade strålkastarna som kommer ut från de övre hörnen. På baksidan kan vi förvänta oss samma sportiga hållning som den nuvarande modellen med en liten, uppfriskad design.

✓ Du kan också kontrollera:

Stuga förbättringar

Kabinen i nya Ford Escape 2022 kan introducera några nya tekniker. Som du säkert vet, erbjuder den nuvarande modellen en mycket rymlig och teknisk hytt med vissa materialfel. För 2022 kommer dock tillverkaren att åtgärda detta och det borde finnas mer kvalitet. I allmänhet lider den slutliga modellen av flera billiga plastpaneler, inklusive de på dörrarna och den nedre mittkonsolen. Uppenbarligen finns det gott om bra saker kvar och Blue Oval erbjuder sittkuddar med hög textur som standard. När man väljer högre paneler kan dock köpare antingen njuta av imponerande säten av syntetläder eller äkta läder av högklassigt titan.

Vi förväntar oss samma teknikpaket som på det nuvarande. I grund och botten är Entry S-modellerna som standard utrustade med en 4,2-tums radioskärm och en AM / FM-radio som enda underhållning. Om du hoppar till SE-trimmen får du dock en större 8,0-tums pekskärm med Fords senaste Sync 3-gränssnitt och Apple CarPlay / Android Auto-funktionalitet. Det dyraste och bäst utrustade Titanium har ett 10 B&O Play-ljudsystem, navigering och 12,3-tums digital avläsningsskärm.

Ford Escape 2022 Powertrain Specifikationer

Liksom den nuvarande Escape erbjuder den nya ett brett utbud av drivtåg. Startmodellen använder en 1,5-liters trecylindrig turbomotor med 181 hästar. Denna modell finns antingen med fram- eller fyrhjulsdrift. Enligt de senaste resultaten lyckades den här modellen accelerera från 0 till 60 km / h på 7,7 sekunder med fyrhjulsdriften.

Uppgradering till en mer potent 2,0-liters fyrcylindrig turboladdad effekt kommer att hoppa till 250 hästar. Tack vare denna kraftfulla motor accelererar modellen med den här motorn på 5,7 sekunder från testet noll till 60 km / h. Båda bensinmotorerna ovan är ihopkopplade med en åtta-växlad automatisk växellåda. Blue Oval erbjuder också en hybrid- och plug-in hybridversion som består av en 2,5-liters fyrcylindrig och två elmotorer som ger 221 hk.

Släppdatum och pris

Den Ford Escape 2022 kommer att bli bättre, och det kommer att leverera massor av uppgraderingar. Denna modell kan komma antagligen någon gång nästa år. Liksom den nuvarande modellen antar vi att priset inte kommer att förändras drastiskt.

Den nuvarande nybörjarmodellen kostar från 26 000 euro och erbjuder ett utmärkt paket med standardutrustning och mer säkerhet än tidigare.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)