Ford Escape 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den Ford Escape 2021 kommer att anlända med förfriskningar hela cykeln. Det är en av Blue Ovals mest sålda typskyltar av goda skäl. Escape är den fjärde generationen som körs. Den levereras med tre drivlinealternativ och en hybridvariant finns nu också. Hur som helst, ordentligt utrustad Escape erbjuder en topp dragkropp. Interiören är mycket exklusiv och bekväm.

Det viktigaste är att Escape är ett prisvärt crossover-nätverk. Den har en attraktiv design och kompakt storlek. Escape kommer att ta på Mazda CX-5, Toyota RAV4 och Honda CR-V. Den europeiska versionen av Escape är också tillgänglig under namnet “Ford Kuga”.Escape 2021 Exterior Facelift

Enligt många rapporter är Ford Escape 2021 inställd på ytterligare en uppfriskning på mitt cykel. Men fjärde generationens Escape har nyligen startat och allt ser friskt ut. Den kompakta crossoveren erbjuder ett uttrycksfullt utseende och en modern design. Dessutom är den nuvarande globala plattformen relativt ny. Escape-sport, stålram med hög hållfasthet och aluminiumarbeten är utmärkta. Den förändringen hände det året. Den främsta orsaken är hybrid drivlinan.

På grund av detta är C1-arkitekturen borta. Å andra sidan kommer 2021 Escape att anlända med samma dimensioner som sin föregångare. Formen är också exakt densamma. Vi gillar utseendet på den främre ramen. Det trapetsformade gallret ser perfekt ut tillsammans med LED-strålkastarna. Sidospeglar är också nya och 18-tums hjul finns som standard. Det är bara ett rykte för nu, men Ford kanske introducerar nya exteriörfärger.

Interiör, lastutrymme

När det gäller inredning har Escape en av de bästa stugorna inom det kompakta crossover-SUV-segmentet. Allt inuti ser så exklusivt och modernt ut. Dessutom erbjuder de övre utrustningsvarianterna ren lyx. Trots den nya plattformen kommer det igen att finnas plats för fem passagerare. Denna gång erbjuder Ford Escape 2021 den bästa interiören hittills. Knappar och kontroller är perfekt placerade. Dessutom är kontrollerna på ratten enkla och enkla att använda.

✓ Du kan också kontrollera:

Den mellersta stapeln placeras om tillsammans med Shift Leveler. Infotainmentsystemet är uppdaterat och vi kan förvänta oss nya säkerhetshjälpmedel. För resten av interiören bevaras allt till stor del. Trots detta är komforten stor. De främre skoporna är en av de främsta orsakerna. Dessutom är armstöden större än den föregående generationens Escape. Lastområdet är 68,3 kubikfot. I allmänhet erbjuder Escape 2021 tillräckligt med utrymme för en kompakt crossover.

Tre drivlinealternativ

Samma tre motoralternativ finns tillgängliga igen. Den kommande Ford Escape 2021 kommer att erbjuda en standard 1,5-liters fyrcylindrig EcoBoost. Enheten producerar 180 hästkrafter och 177 pund vridmoment. En 2,0-liters turbofyracylinder är valfri och ger 245 hästkrafter och 275 pund vridning. Båda enheterna finns med en relativt ny 8-växlad automatisk växellåda. Det tredje drivlinealternativet är en hybrid.

En plug-in-variant är utrustad med ett 48-volt elektriskt system och en remdrivgenerator. Detta förbättrar den totala effektiviteten. Ford lovar över 100 mpg tack vare ett större batteri. Elmotorn bör lägga till fler hästar så vi kan förvänta oss ännu bättre prestanda. Ett helt elektriskt körområde levererar 50 mil.

Ford Escape 2021 pris och släppdatum

Priset för den helt nya Ford Escape 2021 börjar på 25 000 euro. Det är samma pris som modellen 2020. SEL-utrustningsvarianten kostar cirka 30 500 euro och Titanmodellen cirka 36 000 euro. En plug-in hybridversion kostar över 32 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)