Ford Bronco 2021: dane techniczne, cena, data wydania

24 år efter att försäljningen avslutades återvänder Ford Bronco 2021 ram SUV. Kunder erbjuds en sjätte generationens modell som har förbättrats avsevärt vad gäller design och konfiguration jämfört med föregångaren. Det viktigaste är att Bronco från 2021 inte bara ska tillverkas i två, utan också i fyrdörriga versioner. Enligt tillverkaren var SUV: n i slutet av 1990-talet otillräcklig för att hålla köpare intresserade.


Ford Bronco 2021 design

Utseendet på den nya Ford Bronco 2021 visar tydligt en likhet med modellen för modellen på 60-talet av förra seklet. Först och främst är maskinerna relaterade till konfigurationen av kylargallret och formen på huvudoptiken. Förhållandet kan också spåras i kroppens allmänna andelar och akterens arkitektur. Till skillnad från sin släkting är den nya SUV: n helt utan kromdekoration – svart plast används istället.


Det viktigaste inslaget i Bronco, liksom dess rival, Wrangler, är ett konvertibeltak. I versionen med två dörrar kan den bestå av tre (standard) eller fyra (tillval) hårda sektioner som till exempel lätt kan brytas av och tas bort i bagageutrymmet. Fyra-dörrmodifieringar är som standard utrustade med en mjuk tygskiva. Men om så önskas kan kunden köpa hårdare och i vissa fall mer praktiskt.

Om de är utrustade med ett hårt tak kan inte bara panelerna, utan också bakrutorna tas bort separat (dessa tas bort i tre enkla steg). Dessutom får varje Bronco-alternativ ramlösa flyttbara dörrar som enkelt passar in i lastutrymmet.

Axelavståndet för de två- och fyrdörriga versionerna av Ford Bronco skiljer sig med nästan 400 mm (2550 och 2949 mm). Ungefär samma skillnad i kroppens längd (4412 och 4811 mm), medan bredden är densamma – 1928-2014 mm. Höjden för bronco med en kort bas är minst 1826 mm, för den långa basen 1852 mm. Avståndet mellan terrängfordonet varierar mellan 211 och 295 mm, beroende på prestanda, det maximala djupet för fordonet som ska övervinnas överstiger inte 851 mm. Modellens längdriktning är utmärkt: rampvinkeln når 29 grader.

Ford Bronco 2021 interiör

Der Innenraum des SUV ist so gestaltet, dass er dem brutalen Image entspricht, und in quadratischer Form besteht eine Kontinuität mit früheren Generationen. Fortschrittliche elektronische Geräte bieten Anfängern jedoch Innereien, da sich neben dem großen zentralen Multimedia-Display (Größe 8 oder 12 Zoll) auch ein großer Farbbildschirm im Kombiinstrument befindet. Das native SYNC 4-System verfügt über beeindruckende Funktionen, mit denen Sie Software drahtlos aktualisieren und die FordPass Performance-Anwendung integrieren können. Die Navigation des neuen Bronco funktioniert im Online- und Offline-Modus mit mehr als 1000 speziellen Offroad-Routen.

✓ Du kan också kontrollera:

Närvaron av flera unika alternativ och mer än 200 tillbehör erbjuder många möjligheter till anpassning. Tillgängliga enheter inkluderar frontkamera- och telefonfästen, en övre USB-port för anslutning av enheter, löstagbara ledstänger för passagerare och mollekrokar för att fästa föremål i ryggstöden. Ett gummierat golv med dräneringshål, en speciell sittbeklädnad med vinyl och tätningar på alla kontroller gör det inre vattentätt.

Bronco-passagerarnas säkerhet garanteras av en hållbar stålram och krockkuddar fram och i sidorna. Dessutom förlitar SUV sig på ett antal elektroniska assistenter från Ford Co-Pilot360, som också inkluderar stabiliseringssystemet för rullstabilitetskontroll och släpkontroll.

Tekniska data för Ford Bronco 2021

Den nya fyrhjulsdrivna Ford adopterade ramkonstruktionen från Ranger pickup. En oberoende upphängning håller den framför och en kontinuerlig bro i ryggen. Fyrhjulsdrivningen sker via ett tvåstegs överföringsväska, som finns i två versioner: rent elektroniskt (reduktionsförhållande 2,72: 1) och elektromekanisk (transmissionsförhållande för den nedre raden 3.06: 1). Differentiallås finns valfritt för båda axlarna.

Aggregaten till den nya Ford Bronco 2021 separerades från två – en fyrcylindrig EcoBoost 2.3 (273 PS, 420 Nm) och en V-formad “sex” EcoBoost 2.7 (314 PS, 542 Nm). Den första motorn är kombinerad med en 7-växlad manuell eller 10-växlad automatisk växellåda, den andra – endast med den “automatiska”. Med växeln GOAT-lägen med sju körlägen Normal, Eco, Sport, Slippery / Sand, Baja, Mud / Ruts och Rock Crawl kan du anpassa frekvensomriktaren till dina specifika förhållanden.

Fördelen med modellen inkluderar också flera exklusiva assistenter designade för körning i låg hastighet. Dessa inkluderar terrängstyrningens hastighetsreglering, styrsystem, för att minska svängradie för Trail Turn Assist och accelerations- / bromsstyrningssystem Trail One-Pedal Drive. Alla dessa guider ingår i Trail Toolbox.

Ford Bronco 2021 drivlinje

För 2021 bör tillverkaren av Blue Oval hålla saker intakt. Det betyder att Ford Bronco år 2021 kommer att använda en 2,3-liters turbofyracylindrig motor, samma drivlinje som Ford Ranger. Enheten producerar 270 hästkrafter och 310 kilo fot. Dessutom kunde den nya Bronco anlända med en valfri V6-motor.

Vissa rapporter föreslår till och med en 3,5-liters tvillingturbo, en annan möjlig drivkraft. En 10-växlad automatisk växellåda är det enda växellådsvalet. Samma växellåda finns i Ford F-150 pickup. En hybrid drivlinje är officiell och vi väntar på Blue Oval för att leverera alla detaljer.

konkurrens

Logiskt sett kommer en ny Ford Bronco 2021 bara att ha en riktig rival, en Jeep Wrangler-SUV. Båda modellerna fokuserar på terrängkapacitet. Men både Wrangler och Bronco kommer att leverera det moderna och robusta utseendet, tillsammans med en exklusiv inredning och bra prestanda. Men det finns många SUV: er på marknaden. Hur som helst är vissa tillverkare redo att delta i loppet.

På grund av detta kommer Toyota att förbättra sin 4Runner-modell avsevärt. Lexus erbjuder sin GX-modell och Land Rover Discovery är också ett bra alternativ. Fortfarande är alla dessa modeller två steg bakom Wrangler. Vi vet fortfarande inte hur Bronco kommer att rankas i detta segment. Å andra sidan är SUV-experter övertygade om att den nya Bronco kommer att orsaka en sensation.

Pris och släppdatum

Den helt nya Ford Bronco 2021 kostar samma som föregångaren. Ett litet antal uppdateringar håller priset intakt. Detta innebär att den kommande Bronco kommer att kosta cirka 36 000 euro, i linje med Jeep Wrangler.

Vi väntar fortfarande på mer information om Baby Bronco-versionen som kommer att bära samma Ford Scout eller Ford Adventurer. Den Bronco 2021 kommer att börja säljas senare nästa år.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)