Fiat Tipo 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Den kommande nya Fiat Tipo 2021 anländer under andra halvåret 2020 som en del av den nuvarande generationen. Vi kommer att påminna henne om att det har funnits på marknaden i fyra år och att det inte kommer att finnas någon ny generation på ytterligare fyra år. Företaget har dock gjort en betydande investering på 200 miljoner euro i sin anläggning i Turkiet.

Omdesignen kommer att täcka utsidan, förändringar inuti, men också nya motorer med hybridalternativ. Fordonet är konkurrenskraftigt i C-segmentet men målet är att locka vissa B-segmentköpare till ett attraktivt pris.


Fiat Tipo 2021 ute och inne

Som vi sa tidigare är vi någonstans mitt i den nuvarande generationen. De externa förändringarna kommer i form av en ny stötfångare och LED-strålkastare. Kabinen ska se en ny och större multimediaskärm som mäter 10,25 tum. Det är troligt att ny teknik kostar mycket eftersom de kanske inte lägger mycket till priset, men det kommer att finnas nya säkerhetsfunktioner.


Fiat Tipo 2021 motor

Italienska ingenjörer meddelar att målet för det kommande decenniet är att elektrifiera sina modeller. Den reviderade Fiat Tipo kan vara bland de första som fick en hybrid drivlinje. Vi pratar om Firefly-motorer med 12 V- och 48 V-batterier. Erbjudandet bredvid honom måste förbli den nuvarande turboladda 1,6-l MJT-dieselmotorn med 120 hästar. Det är inofficiellt möjligt att lägga till en ny dieselmotor, en något svagare 1,3L MJT-motor.

✓ Du kan också kontrollera:

Nyheten är turboladdade 1.0L eldflymotorer med 100 och 120 hästar. Det bästa alternativet är 1,3L för sportutrustning med 150 hästar.

Fiat Tipo 2021 släppningsdatum och pris

Släppdatum är hösten 2020. Försäljningen börjar i december samma år. Priset förblir överkomligt. Det borde inte vara ett stort hopp eftersom Tipo förblir den enda italienska representanten i C-segmentet. Vi räknar inte crossover-marknaden här. Alfa Romeo har också meddelat ett “produktionsavbrott” för Giuliette-modellen.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)