Dodge Ramcharger 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Ford Bronco kunde få en annan konkurrent. Den Dodge Ramcharger 2021 skulle kunna göra en stor comeback någon gång nästa år. Ramcharger var en populär modell i USA mellan 1970- och 1990-talet och tävlade med Ford Bronco och Chevy K5 Blazers. Liksom sina två rivaler använde Dodge initialt ett pickupchassi.

Resultatet är en otroligt rymlig SUV och en praktisk modell med avtagbart lock. Nu är Ramcharger föremål för olika rykten. Ett av de mest intressanta rykten är comebacken, som bör äga rum 2021. För det första är rendering bilder tillgängliga och de ser väldigt intressanta ut. Interiören borde inte skilja sig från andra Dodge-modeller och drivlinan kommer att vara en större V8-enhet.


Ramcharger återges 2021

Renderingarna av Dodge Ramcharger 2021 ser väldigt lovande ut. Utgångspunkten för denna rendering är hämtningen från Ram 1500 Rebel. Rebel finns endast i en två-dörrars variant, men Ramcharger SUV levereras med en fyrdörrars kaross. Dodge kan välja ett dubbelglasat tak, som också finns tillgängligt för rebellupphämtningen. Intressant är dock att rendering bilderna visar en större taklucka och Ramcharger erbjuder ytterligare interiör utrymme.


✓ Du kan också kontrollera:

Höjdpunkten i den ankommande SUV är dock de större bakrutorna som inte går att öppna. När du kombinerar det med takluckan får du mycket naturligt ljus in i kabinen. Naturligtvis är vissa stylingtrådar hämtade från Dodge eller till och med Jeep-fordon. Slutligen kunde Dodge följa i Chevy Suburban och Ford Expedition och erbjuda två hjulbaslängder.

Interiör baserat på Ram 1500

Inuti kommer den nya Dodge Ramcharger att erbjuda plats för åtta personer 2021 . Detta innebär att en tre-rads sittkonfiguration erbjuds som standard. Vi tror att Ram 1500-pickupen kommer att ha en enorm inverkan på hyttens design.

Detta inkluderar en 8,4-tums pekskärm och en 12-tums skärm (tillval). Dessutom kommer Ramcharger SUV att använda det senaste Uconnect-infotainmentsystemet. Tack vare detta finns funktioner som Apple CarPlay, Android Auto, WLAN-hotspot och navigering tillgängliga.

Motorspekulation

Den helt nya Dodge Ramcharger 2021 kommer att använda ett av drivalternativen i Ram 1500. En vanlig 3,6-liters V6 erbjuds dock inte. I stället kommer Ramcharger med en större 5,7-liters Hemi V8-bensinmotor. Denna drivlinje kan producera 395 hästkrafter och 410 lb-ft vridmoment. Det borde vara mer än tillräckligt för att flytta en så stor SUV.

Den bästa delen kan vara varumärkets eTorque-hybridsystem. Detta är dock en annan spekulation som är osannolik. Konkurrens med Bronco SUV kräver dock sådana djärva drag som hybridkraftverket. Slutligen kan en 6,4-liters Hemi V8 tillsammans med 3,0-liters EcoDiesel V6 vara en valfri motor.

Dodge Ramcharger 2021 släppdatum och pris

Den kommande Dodge Ramcharger 2021 kommer att tävla med andra stadsjeepar i full storlek. Det betyder att priset ska ligga på cirka 50 000 euro. Utrustningsvarianten med det längsta utbudet kostar minst 70 000 euro. 

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)