Dodge Journey 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Dodge har stora planer för sin Journey SUV. Den medelstora modellen kommer att få mindre förbättringar senare nästa år. Men Dodge Journey 2021 kommer att få en ryktas SRT version och Journey kommer att förbli ett överkomligt modell. Hur som helst, Journey är en sällsynt tre-rads medelstor SUV som börjar under $ 30 000. Som du antagligen vet kommer 2020-modellen att vara den nya generationens version.

Att veta att resan 2021 inte kommer att se några större förändringar. Det är en ny design och interiören ser väldigt modern ut. Kunderna kan välja mellan standardhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Det finns många motorer att välja mellan och den nya modellen har fler säkerhetshjälpmedel.Dodge Journey 2021 design, plattform

Den helt nya Dodge Journey 2021 kommer att fortsätta att köras på den plattform som Alfa Romeo Stelvio-modellen bygger på. Det är en relativt ny plattform, så Journey är inte längre en framhjulsdrivningsmodell. Resan kommer i tre trimnivåer: SE, Crossroad och GT. Dessutom kommer en specialversion som heter SRT att erbjudas. Tack vare det kan du anpassa din medelstora SUV på olika sätt när det gäller design.

✓ Du kan också kontrollera:

Du kan välja Blacktop Utseende-paket. Detta paket har 19-tums hjul i glansvart med mörkare yttre funktioner. En lägre körhöjd finns också. Sammantaget ser stylingen aggressiv ut och vissa delar ser oerhört subtila ut. Dodge erbjuder flera färgalternativ. Resan har yttre färger som White Noise, Vice White, Billet, Pitch Black och Redline. Granit, olivgrön, förstörande grå och kontusionblå finns också.

Funktioner och säkerhet

Den nya resan fortsätter att rulla med sin tre-radiga interiör. Det kommer att finnas plats för sju personer. Den kommande Dodge Journey 2021 erbjuder tillräcklig benutrymme i de två första raderna. Rummet är också generöst och högre passagerare har inga problem i den medelstora SUV. New Journey erbjuder många standardutrustningar, inklusive grundmodellen.

Men högre utrustningsvarianter erbjuder verklig lyx med förstklassig standardutrustning. Detta inkluderar läderklädsel, träpaneler och större skärmar. Uconnect-systemet är uppdaterat och en 8,4-tums pekskärm erbjuds som standard. Säkerhetsgraden förbättras tack vare de nya säkerhetshjälpen. Å andra sidan är de flesta nya system valfria.

Dodge Journey 2021 Engine

Den kommande Dodge Journey 2021 kommer att ha få motoralternativ. Den första är en 2,4-liters fyrcylinder. Det är en standardmotor som producerar 180 hästkrafter och 170 pund vridmoment. Det andra motorvalet är valfritt och det är en 3,6 liters V6.

Den här kraftfulla enheten levererar 305 hästkrafter och 280 pund vridmoment. Vissa rykten föreslår ett nytt val av drivlinje. En 2,0 liters MultiJet är det mest troliga resultatet. Medan denna motor erbjuder cirka 180 hästar som basmotorn, erbjuder den bättre bränsleeffektivitet.

Dodge Journey SRT

Den Dodge Journey 2021 SRT är en av de mest efterlängtade modellerna i medelstora SUV-segmentet. Det är en högpresterande variant som ser sportigare och mer aggressiv ut. SRT-versionen har större luftdammar, nya LED-strålkastare och utmärkt aerodynamik. Inuti hittar du lädersäten, SRT-emblem, en sportig ratt och kontrast sömmar.

En 6-liters Hemi V8 finns under huven. Denna motor levererar upp till 475 hästkrafter och 470 pund-vridmoment. Enligt pålitliga rapporter kommer Journey SRT att accelerera från 0 till 60 mph på 4,4 sekunder.

Pris och släppdatum

Ny resa kommer att finnas tillgänglig från detaljhandlarna under andra halvåret 2020. Trots några förändringar kommer Dodge Journey att kosta lite mer 2021 .

Fortfarande är Journey en av de få medelstora tre-rads SUV: erna som börjar för mindre än 25 000 euro. Den nya modellen kostar cirka 25 500 euro. Enligt rykten kommer SRT-versionen säkert att kosta över 40 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)