Dodge Durango 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Efter så många år på samma plattform väljer Dodge-tillverkaren en ny. Den 2021 Dodge Durango kommer rida från samma plattform som används för Grand Cherokee över den nya Rambygge (BOF) plattform.

Förra gången denna plattform användes på vissa Dodge-modeller i slutet av 2009. Men en annan modell på marknaden använder för närvarande samma plattform och det är Ram 1500 pickup.

Dessutom kommer denna plattform installerad i Dodge Durango att ge många förändringar i denna SUV och vi kan förvänta oss mer utrymme inuti och ett starkare utseende.Dodge Durango 2021 Body-on-Frame-plattform (BoF)

Som redan nämnts kommer nya Dodge Durango 2021 att få en ny BoF (Body-on-Frame) plattform. Men vad kan vi förvänta oss av det? Den nya BoF-plattformen kommer att förändra Durango-modellen 2021. Det kommer att göra det möjligt för honom att kämpa mot de mest föreställda rivalerna på Ford Expedition och Chevrolet Tahoe marknaden.

Men det är inte allt som fans av denna SUV inte kunde förvänta sig. Från den senaste uppdateringen kommer hela SUV: n att vara mycket starkare. Den främre kåpan kommer att ändras och denna SUV kommer att få sitt eget överklagande. Vi kan också förvänta oss några ändringar i måtten och vissa förändringar på baksidan.

Dodge Durango 2021 interiör förändringar

Efter så många förändringar på utsidan kommer tillverkaren inte att stanna där. Interiören i den senaste Dodge Durango 2021- modellen kommer att få många nya element. Den tre-radiga SUV med den nya plattformen erbjuder mycket mer utrymme inuti och möjliggör bra lastutrymme.

✓ Du kan också kontrollera:

De höga materialen är inbyggda i denna lyxiga SUV med vissa förändringar i kabinen. Tekniken inuti kommer att uppdateras och Durango kommer att öka säkerheten. Den nuvarande modellen anses vara en av de säkraste SUV: erna i världen, och den nya kommer att följa. Mer information om tekniska funktioner kommer att uppdateras inom kort.

Dodge Durango 2021 drivrutiner rykten

Från den senaste uppdateringen kan den nya Dodge Durango 2021 SUV erbjudas med fyra eller fem motorer. Även den prestationsorienterade SRT-modellen, från vissa rykten, kommer att använda den helt nya 7,0 liters Hemi V8-motorn. Den andra säger dock att denna modell kommer att hålla samma 6,2 liters HEMI Supercharged Hellcat V8 med bättre prestanda och lägre bränsleförbrukning.

Enligt samma källa kommer den nya modellen också att få en mild hybrid från Pentastar V6 och 5,7 Hemi V8. Denna typ av motor finns under huven på den nya Ram 1500-modellen, men hittills har inte all information som bekräftats bekräftats av företaget. Och vi måste vänta lite tills de exakta siffrorna är kända.

Dodge Durango 2021 släppningsdatum och pris

Släppandet av Dodge Durango 2021 är ännu inte klart. Enligt den femåriga FCA-planen kan den nya modellen emellertid släppas samtidigt som den kommande Jeep Wagoneer- och Grand Wagoneer-modellen någon gång 2021. På grund av den nya plattformen och mer teknik kan 2021 Dodge Durango kosta lite mer än den nuvarande modellen.

Hur som helst, enligt den senaste analysen så säljer den nuvarande Durango bra. Modellen består av 75 000 enheter som byggs per år. Den officiella FCA-rapporten visar emellertid att den mest sålda modellen för detta år är Jeep Grand Cherokee, med över 257 000 enheter sålda i Nordamerika.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)