Dodge Challenger 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Jämfört med sina rivaler kan den färska 2021 Dodge Challenger sakna förmågan att vända hörn, men den räknas med överlägsen komfort, praktik och hantering. Höjdpunkterna inkluderar ett utmärkt pekskärmsgränssnitt, en relativt jämn körning, en hög grad av anpassningsbarhet, ett rum för vuxna, kraftfulla motorer, 707 Hellcat och massor av standardfunktioner, även för basmodellen. Släppdatumet har fastställts för första kvartalet 2021.


Några mindre ändringar och nya funktioner är installerade för 2021, inklusive men inte begränsade till nya cykel- och utrustningsalternativ. Färgen Plum Crazy har också återvänt för 2021-modellen. Om du funderar på att få en, här är vad du behöver veta: Det är den mest hypade amerikanska muskelbilen idag. den rider och känns förfinad; och det är mest av bilen som kombinerar modern och klassisk design. Överraskande är det kanske inte det mest smidiga.

Utmanaren har lyckats förbli en populär hit sedan den debuterade för nästan sju år sedan. Den mest tilltalande aspekten av Challenger, enligt vår mening, är dess praktiska och inte nödvändigtvis dess öppna attraktivitet eller muskelbilstyling. Vuxna kan faktiskt passa bekvämt i baksätet, vilket är en sällsynthet för muskelbilar.


De funktionella och tekniska fronterna är fulla av nya och förbättrade fronter, allt från bekvämlighet, komfort, högteknologisk säkerhet till underhållningsartiklar. Till och med V6 imponerar med sina överlägsna bränsleförbrukningssiffror.

Här kan du se en bil som är bekväm i nästan alla situationer, från dina barn som går i skolan till att delta i en utbränningstävling till att bara köra runt i landet.

Exteriörfärger & interiörbilder – Dodge Challenger 2021

SXT är utrustad med en sexvägs förarsät, automatiska strålkastare, nyckellös in- och tändning, automatisk klimatreglering (två zoner), 18-tums hjul, två-ton läderbeslag och lutning. och teleskopisk ratt, Bluetooth-telefon och ljudanslutning, LED-lampor, bakre ventiler, 60/40 delade fällbara baksäten, farthållare, 5-tums pekskärmyta, SD-kortspår, USB-port, läderratt, uppvärmda speglar, ytterligare ljud -Socket och en automatisk dimmande bakspegel.

När du väljer Cold Weather Group får du ytterligare funktioner som rattskiftpaddlar, ett premiumljudsystem med sex högtalare, ett kortare bakaxelförhållande och en kraftfullare generator.

R / T distanserar sig från SXT: s lista över funktioner med bakspegel, bakluckespoiler, förbättrade bromsar och 20-tums hjul.

Nästa är R / T Shaker-fästen, som är utrustad med speciella två-ton läderklädselstolar, Super Track Pak-funktioner och ett större kallluftsintag.

✓ Du kan också kontrollera:

R / T Scat Pack bygger på R / T Shaker-fästen och har en uppvärmd sportratt, Brembo-prestandadäck, ett förbättrat avgas och en större 392 V8.

Om du väljer Plus-versionen av ovannämnda fästen får du dimljus, en 8,4-tums pekskärmyta, en bakifrån kamera, satellit- och HD-radio, en servostyrning, läderklädsel och 20-tums hjul .

Fortfarande med oss? Det valfria tillgängliga Super Track Pak har en inbyggd dator, prestandaoptimering, ett kortare axelförhållande, 20-tums hjul och en 0-60 timer.

Motorspecifikationer – Dodge Challenger 2021

SXT är utrustad med en 3,6 liters V6-motor som utvecklar 305 hästkrafter och 268 pund vridmoment. Bakhjulsdrift är standard, liksom åtta-växlad automatisk växellåda. Alla R / T-modeller är utrustade med en 5,7 liters V8-motor som ger ett vridmoment på 410 pund och 375 hästkrafter.

En 6,4 liters V8 med 485 hästkrafter och 475 pund vridmoment är installerad under huven på Scat Pack och SRT 392 fästen.

Om prestanda är högt på din prioriteringslista, är 6,2-liters V8 med en effekt på 707 hästkrafter och 650 kilo vridmoment din bästa satsning.

Pris Dodge Challenger 2021 släppningsdatum

Den Dodge Challenger 2021 bjuds ut till försäljning för en MSRP från 26,995 euro. Räknar med att släppningsdatum för fordon kommer att vara någon gång under första kvartalet nästa år.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)