Cupra Formentor 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Efter så mycket hypes om den senaste lanseringen av Tevascan EV-modellen på Frankfurt Motor Show, har den spanska tillverkaren precis lanserat den nya SUV Cupra Formentor 2021 . Den kommande modellen finns på VW Groups MQB-plattform, som också används för den senaste Tiguan-modellen.

Jämfört med Tiguan-modellen ser den nya Formentor dock mycket sportigare och mer coupélik ut. Denna modell finns med två drivlinor, varav en är en plug-in hybrid. Dessutom är hytten tekniskt och med många högkvalitativa material.


Cupra Formentor 2021 Förförisk styling

Den yttre designen av den senaste Cupra Formentor 2021 är sportig och snygg. Denna högpresterande SUV är baserad på konceptbilen Formentor som introducerades för ett år sedan. Stylingen är utmärkt och vi märkte grafiken i LED-bakljusen som ser snyggare ut än konceptet. Grillen har också designats om och den främre kåpan ser fantastisk ut.


Som redan nämnts kommer den kommande Formentor SUV att rulla på MQB-plattformen för den berömda VW-gruppen, som används i många SUV idag. Den senaste Tiguan sitter på samma plattform. I jämförelse ser dock nya Formentor mycket mer coupe ut och erbjuder en mer aggressiv design. Den här kompakta tvåraderna har en hjulbas på 2680 millimeter.

Interiör

Inuti kommer den nya Cupra Formentor 2021 att skilja sig från resten av familjen. Denna modell erbjuder en mycket teknisk interiör, följt av många högkvalitativa material. Den levereras med två rader med sittplatser och rymmer fem personer. Sportiga skopstolar fram ger mycket komfort och vi gillar den nya standardratten med platt botten. Som tidigare nämnts finns det många nya tekniker inuti. Den nya modellen har två 12,0-tums skärmar och fungerar som ett instrumentkluster. Formentor erbjuder också 450 liter lastutrymme bakom baksätet.

✓ Du kan också kontrollera:

Liksom många av dagens stadsjeepar kommer den kommande Formentor att utrustas med en rad elektroniska förarassistansfunktioner. Som standardpaket erbjuder denna modell adaptiv farthållare med igenkänning av trafikskyltar, automatisk nödbromsning, övervakning av blinda fläckar och mer.

Motorspecifikationer för Cupra Formentor 2021

Den helt nya Cupra Formentor 2021 är SUV baserad på VW Groups MQB-plattform. Under huven finns den här modellen med två motoralternativ. Naturligtvis är båda högpresterande enheter.

Den första drivlinan för att driva denna SUV är också under Golf R-modellen. Dessutom består den högpresterande basmodellen av en 2,0-liters turboladdad inline-4 som levererar totalt 305 hästkrafter och 295 pund fot vridmoment. Denna installation är utrustad med en 7-växlad dubbelkoppling och fyrahjulsdrift som standard.

Plug-in hybrid

Tillvalsmotorn är en plug-in-hybrid. Enligt de senaste nyheterna har plug-in hybrid-drivlinan överförts från den reviderade Golf GTE-versionen. Plug-in hybrid-varianten använder en 1,4-liters inline 4 med en turboladdare som levererar 148 hk (110 kW) och är ansluten till en enda elmotor med 114 hk (85 kW). Tack vare den kombinationen gör denna installation 242 hk och 295 lb-ft.

Liksom basmodellen kommer plug-in-hybrid att använda samma 7-växlade DCT- och AWD-system. Den har också ett 13-kilowattimmars batteri som sitter under golvet på den bakre passageraren och möjliggör 50 km körning utan utsläpp.

Släppdatum och pris för Cupra Formentor 2021

Den kommande Cupra Formentor 2021 är en SUV som erbjuder ett snyggt utseende och en fin stuga. Det finns också två motoralternativ, varav en är en plug-in hybrid. Formentor kommer att levereras till Europa i år.

Tyvärr finns det inga planer på att introducera Cupra Formentor i USAs mark när som helst snart. Priset är ännu inte tillgängligt, men enligt vissa rykten kommer det inte att överstiga 25 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)