Citroen C4 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Exteriör och dimensioner

Den nya Citroen C4 2021 är baserad på en utökad version av CMP “Trolley”, vilket innebär att den är en släkting till modellerna Peugeot 2008, Opel Corsa och Opel Mokka. När det gäller dimensioner passar nybörjaren perfekt in i den europeiska C + -klassen. Den angivna längden är 4360 mm, bredd – 1800 mm, höjd – 1525 mm. Avståndet mellan axlarna är 2670 mm, markfrigången 156 mm.Det viktigaste med Citroen C4-karosseriet 2021 är takkupolen i kupé-stil. En annan hatchback kännetecknas av den ursprungliga designen av de yttre detaljerna, vilket återspeglar den nya varumärkesdesignfilosofin. Den ljusa och ursprungliga främre delen är dekorerad med V-formade delar av huvudoptiken, som är anslutna till företagets logotyp i mitten av kromlister. Stötfångaren sys i svart plast har snygga dekorativa skär på sidorna som fungerar som en ram för kompakta dimljus.

När de ritade baksidan av den nya kvartetten inspirerades utvecklarna av 2004 C4 Coupé. En icke-standardiserad glaskonfiguration med en organiskt integrerad spoiler ärvs från detta. Baklyktornas grafik återspeglar mönstret på den främre optiken. I profil verkar hatchbacken assertiv och dynamisk. De muskulära ytorna på sidoväggarna och hjulen som är infogade i hörnen skapar en känsla av soliditet.

Köpare kommer säkert att uppskatta överflödet av alternativ för utsmyckning av bilar. Totalt 31 efterbehandlingsprogram tillhandahålls. Kombinationer görs genom att kombinera huvudfärgen (polarvit, obsidiansvart, stålgrå, platinagrå, elixirröd, karamellbrun, öblå finns) och ett designpaket (kit för glans svart, metallisk sand, texturerad grå, anodiserad djup röd finns och blå anodiserad). Färgen på de främre stötfångarinsatserna och luftbumpens trim på dörrkarmarna är beroende av det valda dekorpaketet. Ett brett spektrum av fälgar i storlek mellan 16 och 18 tum har också producerats.

✓ Du kan också kontrollera:

Originallösningar i interiören

Vid designen av interiöret var fokuset på komfort och trevliga visuella känslor. Mjuka efterbehandlingsmaterial användes, sex designplaner utvecklades, LED-konturbelysning infördes och många fack tillhandahölls för att lagra föremål. Det fanns en plats och sällsynta alternativ som den inbyggda frontplåtfästen för smart pad-stöd för prylar.

Listan över enheter baserade på den nya Citroen C4 är imponerande. Det finns alla typer av uppvärmning (ratt, vindruta, säten i båda raderna), två-zons luftkonditionering, massager för framsäten, digital instrumentbräda, färgprojektionsdisplay, panoramatsoltak med elektrisk enhet, allround-kameror, avancerad Arkamys akustik. Standardmediacentret är utrustat med en 10-tums pekskärm, röstigenkänning, gränssnitt för spegling av smartphones och den senaste generationen 3D-navigering med åtkomst till TomTom Traffic. Det finns också trådlös laddning och fyra USB-portar (två framtill och en på baksidan).

Rekrytering av elektronisk assistent inkluderar upp till tjugo assistenter. Dessa inkluderar adaptiv farthållare, automatisk bromsning med upptäckt av fotgängare och cyklister, övervakning av förarens förhållanden, markörlinjekontroll, upptäckt av trafikskyltar, etc. Tja, det mest avancerade aktiva säkerhetssystemet är den andra nivån autopilot Highway Driver Assist. Körning kan delegeras till honom när du kör på motorvägen. Föraren måste dock fortfarande hålla händerna på ratten och övervaka trafiksituationen.

Fördelarna med kombi-modellen inkluderar ett stort utrymmebehov för passagerarna. I det bakre området är kabinbredden 1380 mm i axelområdet och 1440 mm i armbågsområdet. Knäna får rekord för segmentet 198 mm. Stammens grundvolym är 380 liter, maximalt 1250 liter. I hållet finns krokar för att hänga påsar och ytterligare ett underjordiskt grepp. Golvet med två lägen kan låsas i lutande läge för enkel lastning.

Tekniska data Citroen C4 2021

Den nya fem-dörriga Citroen erbjuds till försäljning med följande motorer:

  • 1.2 PureTech 100 hk;
  • 1.2 PureTech 130 hk;
  • 1.2 PureTech 155 hk;
  • 1,5 BlueHDi 110 hk;
  • 1,5 BlueHDi 130 hk

De “yngre” motorerna kombineras med en 6-växlad manuell växellåda, den “äldre” med 8-växlad Aisin “automatisk”. Enheten för alla versioner utan alternativ är främre, den bakre upphängningen är halvberoende.

Den elektriska modifieringen av Citroen ë-C4 är utrustad med en 136 hk motor och 260 Nm samt ett dragbatteri med en effekt på 50 kW * h (installerat under golvet). Att ladda batteriet från en speciell terminal med en kapacitet på 100 kW tar 30 minuter, från en väggmonterad enhet – från fem till sju och en halv timme, från ett hushållsuttag – minst 15 timmar. Ett fulladdat batteri erbjuder en körsträcka på cirka 350 km (WLTP-cykel). Den elektriska Citroen C4 accelererar upp till 100 km / h på 9,7 sekunder, medan topphastigheten för modellen är begränsad till 150 km / h.

Citroen C4 2021: släpp, pris

Försäljningsstarten för Citroen C4 2021 kommer att börja hösten 2020. Klyftan kommer att erbjudas kunderna inte bara med konventionella bensin- och dieselmotorer utan också med ett kraftverk (alternativ ё-C4). Alternativ och priser kommer att meddelas senare.

Foto Citroen C4 2021

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)