Cadillac XT7 2021: specifikationer, pris, släppdatum

Cadillac gick in i det snabbt sålda SUV-segmentet sent med den kompakta XT5-modellen, men varumärket utvidgade nyligen sortimentet med den mindre XT4 och den större medelstora XT6. För modellåret 2021 kommer en kraftigt nydesignad Cadillac Escapade i full storlek också att erbjudas med en rymligare tredje rad, större lastkapacitet och de senaste teknologifunktionerna inklusive upp till fem skärmar i den ultrarika hytten. General Motors lyxavdelning kan dock snart fortsätta att utöka sin SUV-portfölj om spekulationer om en ny Cadillac XT7 2021- modell visar sig vara korrekta.

Rapporterna tyder på att en ny XT7-modell kan vara varumärkets första crossover-SUV som kommer från den helt nya Cadillac XT6. Modellen skulle dela många komponenter och utrustning med varumärkets senaste SUV-modell, som är kryddad med en mer förförisk coupéliknande taklinje.

Dock har Cadillac inte kommenterat rykten om den nya crossover-SUV-en i coupé-stil. Prototypversionen erkändes inte heller för att stödja påståenden om dess ankomst.Cadillac XT7 2021: design

En ännu inte bekräftad kupéstil Cadillac XT7 2021 borde inte vara långt ifrån varumärkets faktiska designbok, som rapporterna antyder. Modellen ska ha samma grundläggande och designspråk som XT6. Två modeller bör också ha ett liknande fotavtryck.

Liksom varumärkets första SUV, XT5 och den nyligen helt nya XT6, bör en sportigare XT7 ta över varumärkets C1XX-plattform. Denna crossover-version av E2XX-plattformen ersatte Theta- och Lambda-plattformarna och stödde små medelstora till stora GM-SUV som GMC Acadia, Chevy Blazer, Chevy Traverse och Buick Enclave.

Ur en visuell synpunkt bör den obekräftade XT7 anta liknande stilistiska element som den nya XT6-modellen. Det är varumärkets nya stylingspråk som presenteras av den eleganta Escala-konceptmodellen. Den främre delen av modellen ska ta över den tunna, sköldformade gallret från märket, som flankeras av de smala strålkastarna och pryds av den typiska vertikala LED-belysningen. Framsidan ska också få en skarpare främre stötfångare.

Den nya XT7 2021 ska stå med en sportigare profil tack vare taklinjen i coupéstil. Modellen använder också vissa cykelstilar.

Baksidan av modellen ska ha liknande vertikala bakljus i kombination med en sportigare bakre stötfångare jämfört med XT6-modellen.

✓ Du kan också kontrollera:

Inredning, utrustning:

Cadillac XT7 2021: s stuga bör också använda ett recept som liknar XT6-modellen, förutom att det handlas i något utrymme för ett sportigare utseende.

Modellen ska ha samma streckdesign som den bekvämt designade XT6-modellen och liknande materialprover. XT6-modellen borde ha flera sportiga detaljer, inklusive ett sportigare sittmöjlighet. Modellen kommer att använda mjuka läderytor blandade med kolfiber och träaccent i de övre klasserna när modellen släpps på marknaden, som rapporterna antyder. 

Den XT7 2021 kommer också att få den senaste tekniken och säkerhet utrustning vid ankomsten. Varje version av modellen har minst en 8-tums pekskärm med smarttelefonkompatibilitet. Standardsäkerhetssatsen innehåller system som automatisk nödbromsning, parkeringssensorer, blindpunktövervakning och varning om körfält.

Cadillac XT7 2021: prestanda

Den Cadillac XT7 2021 bör ha samma grund som XT6 modellen, men vara utrustad med en sportig suspension och ett förbättrat bromssystem.

När det gäller motoralternativen kan XT7 använda en 3,6 liters V6-enhet som sitter under XT6-huven. Motorn sätter ut 310 hästkrafter och 271 lb-ft vridmoment under huven på den konventionellt utformade medelstora Cadillac SUV. En turboladdad 2,0 liters fyrcylindrig motor uppgraderad till mer hästkrafter än XT5 kunde också användas. Cadillac kan också öka modellens prestanda med hybridinstallationen. Modellen kan också använda en 2,7 liters turbo 4-motor med en effekt på över 300 hk. Oavsett vilken motor som används kommer den 9-växlade automatväxeln att vara blandad.

Cadillac XT7 2021: release, pris

Den 2021 Cadillac XT7 skulle släppas någon gång under 2021, som rapporten antyder. När modellen träffar marknaden bör priset vara drygt 50 000 euro.

Cadillac har ännu inte kommenterat möjligheten att lansera en ny coupe-stil SUV. Med ingen prototyp upptäckt på gatorna ännu verkar en introduktion för modellåret 2021 overklig.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)