Cadillac Escalade 2022: specifikationer, pris, släppdatum

En av de bästsäljande stadsjeeparna i USA, Cadillac Escalade, får stora förbättringar. Den nuvarande modellen har redesignats i år, men vissa uppdateringar saknas. Tänk dock på att tillverkaren har beslutat att ta ut den nya Cadillac Escalade 2022 och lappa den som den förtjänar.

I grund och botten kommer de flesta uppdateringarna att ske inuti. Faktum är att den kommande tre-rads-SUVEN kommer att få mer material av hög kvalitet och vissa säkerhetsförbättringar. Dessutom förblir allt annat i stort sett oförändrat.


Cadillac Escalade 2022 ser massiv ut

Den yttre designen av Cadillac Escalade 2022 kommer i stort sett att vara densamma. Denna modell ser massiv ut och vi gillar det nya utseendet. Sammantaget har tillverkaren redesignat det och lagt till ett vertikalt belysningssystem, horisontella LED-strålkastare och höga tredimensionella bakljus.


Dessutom tillkom en bakspoiler som döljer bakrutans torkare och säkerställer bättre aerodynamik. Vissa saker kvarstår dock och Cadillac använde 22-tums lättmetallfälgar som ger denna SUV ett snyggt utseende. Escalade Sport finns också. Denna modell har svart galler och många andra svarta accenter.

Stuga förbättringar

Enligt vad vi har hört kommer tillverkaren att uppdatera hytten med bättre material. Enligt olika rapporter från ägarna är Cadillac Escalade hem för billig plast som är sprucken. Med detta i åtanke kommer Cadillac att släppa en uppdaterad modell. Först blir hytten i nya Cadillac Escalade 2022 bättre med material av högre kvalitet och försämrar utmärkt komfort.

✓ Du kan också kontrollera:

Bakre vuxna kan nu också passa bekvämt i tredje raden, eftersom Cadillac lade till ytterligare tio tum benutrymme. Utrymmet bakom den tredje raden är nu 25,5 kubikfot och kan ökas med 63 kubikfot lastutrymme genom att fälla den tredje raden. Cadillac Escalade ESV-modellen är ännu längre och erbjuder mer utrymme för passagerare och utrustning. Base Escalades har konstgjorda lädersäten, 3-zon klimatkontroll, ett navigationssystem och en vacker ny OLED-skärm med knivskarp upplösning. Den största nyheten är Super Cruise-systemet, som är nästan helt autonomt. Tack vare detta system kan Escalade styra, påskynda och bromsa sig själv som vägen och förhållandena kräver.

Två drivlinjealternativ

Som du säkert vet finns det två motorer tillgängliga i den nuvarande Cadillac Escalade. Basmodellen är utrustad med en välkänd 6,2-liters V8 direktinsprutad aluminiummotor som utvecklar 420 hk och vridmoment på 460 lb-ft. Denna motor har utmärkt bränsleekonomi tack vare automatisk avstängning av cylindern vid låg belastning. Det är klassad stad / motorväg 14/20 mpg (2WD), 14/19 mpg (4WD), 14/20 mpg (ESV 2WD) och 14/19 mpg (ESV 4WD).

Nästa tillvalsmotor är en 3,0-liters turbodiesel inline-6, som först introducerades i den nuvarande modellen. Denna motor levererar 277 hästkrafter och 460 lb-ft vridmoment. Den här modellens bränsleekonomi för EPA har ännu inte betygsatts, men vi tror att motorvägsnumret kan nå upp till 30 mpg. Båda modellerna kommer att använda en ny 10-växlad automatisk växellåda.

Hur mycket kostar en Cadillac Escalade 2022?

Räkna med ett släppdatum för Cadillac Escalade 2022 någon gång nästa år. Som nämnts tidigare kommer den kommande SUV att få några större uppdateringar. Priset kommer sannolikt att vara detsamma, dock från 76 195 euro för 2WD Luxury-modellen. De bäst utrustade mässorna är Premium Luxury Platinum och Sport Platinum. Båda utrustade med fyrhjulsdrift kan bryta en barriär på 100.000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)