BMW X8 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Den kommande BMW X8 2021 är redo att bli nästa flaggskepps SUV. Enligt olika rapporter bör den nya modellen introducera mycket lyx. Som du kanske har gissat kommer den här modellen att baseras på den berömda X7-modellen och ha många element gemensamt.

Vi har samlat in lite information om inredning och specifikationer för drivlinor. Förresten, återgivningar är också tillgängliga och vi kommer gärna att analysera den här modellen.


BMW X8 2021 designjämförelse med X7

De nya renderingarna av den kommande BMW X8 2021 är tillgängliga. Vid första anblicken speglar X8-silhuetten X6- och X7-modellerna. Som du kan se är alla modeller nära besläktade. X8 har dock en unik stil och är mer en coupe. Intressant är att frontramen är nästan identisk. X8 har samma stora njurgaller med sju vertikala slitsar som ser mycket hög kvalitet ut. Som vi kan se har tillverkaren också lagt till tunnare LED-strålkastare som ger den en mer aggressiv design.


Den mest betydande förändringen kan dock ses i sidoprofilen. Formen är annorlunda än X7 och X8 erbjuder mer coupe-design. På baksidan skapar det rektangulära avgassystemet för närvarande en sportigare atmosfär.

Inomhus rykten

Interiören i den kommande BMW X8 SUV 2021 kommer definitivt att vara av högre kvalitet än dess syskon X7. Vi hörde dock att den nya BMW X8 2021 skulle ha samma layout som X7. Interiören ska vara modern och ha en renare design.

Liksom sina syskon antar vi att varumärkets nya SUV kommer att ha tre rader med platser. På grund av coupe-stilen kan dock bakre passagerare sakna ben- och huvudutrymme. De olika rapporterna visar att basutrustningen som standard ska utrustas med mycket bekväma säten och svart SensaTec-klädsel. Förvänta dig dock många valfria funktioner som en tvåfärgad interiör och LED-taket i Panoramic Sky Lounge.

✓ Du kan också kontrollera:

BMW X8 2021 Drivaggregat Tekniska data

Under huven kommer den nya 2021 BMW X8 troligen att använda samma motoralternativ som X7-versionen. I det här fallet erbjuder X7-modellen i allmänhet mycket kraftfulla drivlinealternativ. Den första drivlinan är en 3,0-liters sexcylindrig som utvecklar 335 hästkrafter och vridmoment på 330 pund. Men om du letar efter mer kraft är xDrive50i-versionen det perfekta valet. Denna modell drivs av en 4,4-liters V8-turbomotor med en effekt på 456 hästkrafter och ett vridmoment på 480 lb-ft.

Topphastigheten på X7 är 250 km / h, och vi kan förmodligen förvänta oss samma sak med X8. Det är intressant att det spekuleras i att M-varianten också skulle kunna finnas tillgänglig samtidigt. Denna modell kommer sannolikt att använda en 4,4 liters V8 som kommer att producera 523 hästar.

Släppdatum och pris

Den kommande BMW X8 2021 kommer och kommer att baseras på X7-modellen. I grund och botten har båda modellerna många gemensamma funktioner. X8 kan dock vara dyrare eftersom det introducerar mer exklusiva och avancerade tekniker.

Några av bilexperterna förutspådde att den nya X8 säkert kommer att kosta cirka 80 000 euro. Som nämnts tidigare är X8 fortfarande under utveckling och vi kan förvänta oss att den kommer att debutera nästa år.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)