BMW iX3 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Den berömda tyska biltillverkaren BMW planerar att göra om hela sin billinje och lägga till mer elektrifierande modeller. Dessutom är den nya elektriska BMW iX3 2021 ett bra exempel. BMW är definitivt sent på showen eftersom Audi, Jaguar och Tesla redan har tagit fram elektriska SUV: er och gjort modeller mycket konkurrenskraftiga. Detta tillkännagivande är dock mycket spännande.

Förresten, den nya elektriska versionen ser futuristisk och kompakt ut. Dessutom är räckvidden 440 km tack vare den kraftfulla elmotorn och batteriet.


BMW iX3 2021 Test Mule fångad

Den senaste BMW iX3 2021 testas och vi har några exklusiva bilder. Vid första anblicken ser den kommande modellen nästan exakt ut som X3-varianten. Som vi ser är vissa delar av kroppen täckta med kamouflagefärg. Vi måste också nämna att förutom den nya iX3, också två andra modeller, i4 och iNEXT, är på att spionera.


Dessutom ser iX3 utmärkt över hela kroppen tack vare blå accenter. Varumärke BMW i Blue accenter sträcker sig tillsammans med sidokjolarna från njurristen, den bakre diffusorn och det bakre förklädet. Tillverkaren tillkännager också att det kommer att finnas några kroppsfärger, inklusive Moonstone Silver Matt-finish.

Rykter om stuga

Endast en spionbild av kabinen är tillgänglig. Vid första anblicken förväntar vi oss en exklusiv stuga och den senaste tekniken. I grund och botten kan den nya iX3 låna några tips från X3-modellen. Därför är det troligt att samma designfunktioner kommer att visas inklusive pekskärmen på instrumentpanelen och digitala skärmar.

säkerhet

Vi kan bara förvänta oss förstklassig säkerhetsutrustning i BMW iX3 2021 . Det finns dock fortfarande inga officiella ord om vilka säkerhetsfunktioner som kommer att vara standard. Från en pålitlig källa kommer den nya modellen att finnas med samma funktioner som den nuvarande X3.

✓ Du kan också kontrollera:

Denna modell erbjuder ett utmärkt säkerhetspaket. Som standard erbjuds ett automatiskt nödbromssystem, varningsfält för avgång, övervakning av blinda fläckar, adaptiv kryssning och mycket mer.

BMW iX3 2021 elmotortekniska data, batterikapacitet

Den helelektriska versionen BMW iX3 2021 byggdes på en stabil plattform. Tack vare det kommer tillverkaren att distribuera en elektrisk motor som kommer att producera 286 hästkrafter och 295 pund-vridmoment. Enligt officiell information kommer den här modellen att använda det populära BMW xDrive-systemet.

Dessutom, och framför allt tack vare 74 kWh-batteriet, kan denna modell köra cirka 440 km eller cirka 270 mil med ett fulladdat batteri. Som jämförelse: den senaste Porsche Taycan levererar cirka 200 mil, Audi E-Tron 204 miles. Båda modellerna erbjuder därför mindre kraftverk än den kommande BMW iX3.

BMW iX3 2021 produktion och pris

Den kommande BMW iX3 2021 från vissa rykten kommer att träffa återförsäljare någon gång i år. Samtidigt kan vi förvänta oss att i4- och iNEXT-modellerna.

Priset är ett mysterium och är fortfarande tidigt att förutsäga. Dessutom kommer vi att rapportera information om slutliga produktserier, priser och släppdatum när de blir tillgängliga.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)