BMW 2-serie 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Europa är en mycket specifik bilmarknad som insisterar på små och effektiva, men ändå bekväma bilar. MPV-modeller är mycket populära i denna del av världen, särskilt kompakta. Deras popularitet är så hög att även premiumbiltillverkare erbjuder sådana fordon. Den BMW 2 Series 2021 Gran Turismo är ett perfekt exempel. Den bayerska biltillverkaren är bäst känd för fantastiska sportbilar och erbjuder också denna minivan, som ursprungligen lanserades 2014.

Fyra år senare förberedde företaget en ansiktslyftning som kommer att innehålla olika typer av förändringar. Naturligtvis är fokuset på visuella förbättringar, även om det finns förändringar inuti. Å andra sidan förblir drivrutinsinstallationen i stort sett densamma. Företaget hävdar bättre effektivitet, men siffrorna är i stort sett desamma. Den BMW 2 Series 2021 Gran Turismo finns redan på de flesta marknader och förblir samma pris trots uppdateringarna.


BMW 2 SERIE 2021 GRAN TOURER-MOTORER

Ett brett sortiment av motorer är en annan styrka hos detta fordon. Sortimentet innehåller ett brett utbud av bensin- och dieselmotorer. Grundmodellerna är utrustade med en 1,5-liters trecylindrig turbo som utvecklas runt 110 hk. Samma motor finns i en version med cirka 135 hk. Naturligtvis finns fyra-cylindrar också tillgängliga. Du kan välja antingen en 190 eller 230 hk version.


Dieselversioner finns naturligtvis också tillgängliga. Grundmotorn har en förskjutning på 1,5 liter och tre cylindrar. Den maximala effekten är 115 hk. Större enheter med 2,0 liter har antingen 170 eller 190 hästkrafter. Alla motorer finns med antingen en 6-växlad manuell eller en 8-växlad automatisk växellåda.

BMW 2-serie 2021 GRAN TOURER REDESIGN

Även om det är en MPV, har BMW 2-serien 2021 Gran Tourer funktioner som är typiska för denna biltillverkare. Som ni kan gissa är den baserad på den kompakta sedan 1 av serie. Dessa modeller körs på samma UKL2-plattform som i stort sett alla små bilar från denna tillverkare undertrycks. En liknande UKL1-arkitektur används för en mindre, kompakt bil och skriver mestadels minimodeller. Denna minivan finns i två versioner.

Standardmodeller kallas Active Tourers, medan Gran Tourer har en längre hjulbas som blir större och rymligare. Den kan rymma upp till sju passagerare, vilket är ganska fantastiskt med tanke på modellens storlek. Senaste rapporter tyder på att den nuvarande modellen kommer att pågå i några år till och att den andra generationen förväntas komma någon gång 2021.

BMW 2-serie 2021 GRAN TOURER STYLING

Som nämnts tidigare har BMW 2 Series 2021 Gran Tourer uppdaterats. Grundlayouten har dock förblivit densamma, så du kan lita på en bekant form. Det är en typisk minivanform, även om huven är något längre och har likheter med X1 crossovers. Naturligtvis är formspråket vanligtvis BMW. Den här uppdateringen förändrade på många områden. Fokus var naturligtvis i framkant, där BMW 2-serien Gran Tourer 2021 kommer att uppdateras med företagets senaste stylingsfilosofi. Förändringar är ganska subtila och de som inte är så bekanta med det här bilmärket kommer troligtvis inte att märka de flesta av dessa förändringar.

✓ Du kan också kontrollera:

Den del som troligen har drabbats mest är den främre stötfångaren, som har en reviderad form samt nya luftintag och dimljus. Det berömda njurgallret är också något omformat, medan strålkastarna är ungefär samma. Förändringar i andra änden är ganska subtila. Den enda anmärkningsvärda förändringen gäller den bakre stötfångaren, som följer förändringarna framifrån. Naturligtvis finns det några nya färger som erbjuds medan resten av fordonet behåller det ursprungliga utseendet.

BMW 2-serie 2021 GRAND INTERIOR TOURER

På insidan led BMW 2-serien 2021 Gran Tourer lite. De flesta av dessa ändringar gjordes i instrumentpanelen där du kan se några förbättringar. Dessa förändringar förenar bilen närmare vad vi kan se i de senaste BMW-modellerna, medan den övergripande layouten är ungefär densamma. Den totala kvaliteten är typisk för denna biltillverkare. Med tanke på att detta segment är fullt av vanliga varumärken är det förmodligen det högsta i klassen. Som nämnts tidigare är det en lång axelversion, så tre rader med säten är packade. Med tanke på storleken bör begränsad benutrymme i den tredje raden inte ses som en nackdel.

BMW 2-serie 2021 GRAN TOURER-PRIS

Som redan nämnts är BMW 2 Series 2021 Gran Tourer redan tillgänglig på marknaden. Priset varierar efter marknad, men basmodellerna kostar i de flesta fall cirka $ 31 / $ 32 000. Å andra sidan kan toppmodeller enkelt gå över 45 000 euro.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)