Audi SQ5 2021: tekniska data, pris, släppdatum

Den berömda tyska biltillverkaren är redo att bevisa sin prestanda med den nya högpresterande SUV Audi SQ5 2021 . Enligt de senaste bilderna ser den kommande modellen mer kompetent ut än tidigare.

Denna kompakta lyxiga crossover är mycket väl balanserad och känd för sin hastighet och komfort. Dessutom fortsätter interiören i SQ5 att vara välutrustad med högkvalitativa material och den senaste tekniken. Men det släpar igen efter sina konkurrenter som Porsche Macan och Mercedes-AMG GLC43.


Audi SQ5 2021 visar aggressiv styling

Till skillnad från Q5-modellen erbjuder den kommande Audi SQ5-versionen 2021 en mer aggressiv design och är en starkare konkurrent. Denna kompakta lyxiga crossover-SUV erbjuder en sportig design som också finns i föregående generation. Den främre kåpan dominerar tack vare en massiv kylargaller och dimlampaöppningar.


Dessutom kan köpare välja mellan HID och LED-strålkastare. Dessutom visar sidoprofilen en aggressiv design med en hjul-däckkombination på 18 till 20 tum. I princip kommer det att göras många justeringar. Föraren kan välja mellan fem olika lägen med vilka inställningar för gas, fjädring, växlingspunkter och styrkänslighet kan kalibreras. Exakt kommer SQ5 att innehålla fem lägen: komfort, dynamisk, offroad, individuell och automatisk.

Interiören innehåller många högkvalitativa material

Det går svårt att slå Audi-SUV: er i dag. Det kommer att finnas många högkvalitativa material i Audi SQ5 2021 . Denna 2-radiga, 5-passagerare crossover-SUV innehåller läder, krom och trä i hela kabinen. Men tack vare detta faller de flesta av konkurrenterna i denna division. Som de många bilarna från denna tillverkare är SQ5 också utrustad med den berömda virtuella cockpiten som standard.

✓ Du kan också kontrollera:

Allt inuti är lyxigt och den enda bristen som SQ5 kommer att ha 2021 är dess lastkapacitet. Vi måste säga att det ligger bakom BMW X3 och Acura RDX. Men genom att fälla baksätet kan lastvolymen utvidgas till nästan 60 kubikfot. Listan över standardfunktioner är lång och den här modellen innehåller läderklädsel, uppvärmda framsäten, tre-zons luftkonditionering samt Apple CarPlay och Android Auto.

På säkerhetsområdet kommer förarhjälpspaketet med den senaste anpassningsbara farthållaren med trafikstoppassistent och aktiv körfältstöd att finnas.

Audi SQ5 2021 under huven

Den senaste Audi Q5 2021 kommer att finnas med tre motorer. Den första är en 2,0 liters turbo inline 4-drivlinje. Denna motor använder en 7-växlad S Tronic dubbelkopplingstransmission, som överför kraft till alla fyra hjulen via den vanliga Quattro fyrhjulsdrift. Tack vare denna installation levererar basmodellen bokstavligen 248 hästkrafter och 273 lb-ft vridmoment.

Den nästa lades nyligen till Q5-familjen som en plug-in-motor. Denna motor består av en 2,0 liters inline 4 / permanentmagnetisk motor med en turboladdare som ger 362 hk. Den sista är bland de högpresterande Audi SQ5 2021. Den levereras med en turboladdad V6 som ger 101 hästkrafter mer än en standard Q5. Denna motor har totalt 349 hk och använder en ny Tiptronic 8-växlad automatisk.

Utgivningsdatum och kostnad

Den senaste Audi Q5 2021 kommer att släppas senare i år. Samtidigt kan vi förvänta oss den kraftfulla SQ5-modellen. Basmodellen Q5 har en RRP på 44 300 euro. Dessutom är det detta pris som inkluderar en målavgift på $ 995. Priset för Premium Plus-modellen kommer att stiga till 51 000 euro, medan den fullastade lyxiga crossover-SUV Q5 kan nå 58 000 euro.

Den kraftfullare SQ5 2021 erbjuder en mer aggressiv inställning och en kraftfullare motor. Denna modell börjar på 53 900 euro. I princip kan SQ5 nå 70 000 euro om den är laddad med några alternativ.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)