Audi RS3 2021: pris, specifikationer, foton

Den nya Audi RS3 2021 Sportback-modellen hänvisar till bakhjulsdrivna bakhjul. “Förvärmd” och liten. Grunden för deras tillverkning är A3-modellen.


Utseende och interiör i nya Audi RS3 2021

Fronten på bilen kännetecknas av ett uppdaterat galler, som är dekorerat med en kromlist och en bikakegaller. Audi-emblemet och typskyltarna med RS3 2021 och Quattro-bokstäver är fästa på grillen . Den främre stötfångaren ser väldigt aggressiv ut. Det finns två massiva luftintag på båda sidor. Liksom gallret stängs luftinloppen med ett bikakanätverk. Stötfångaren har en vacker silvermetallinsats med klaffar på sidorna.

Feed är mycket dynamiskt och intelligent. Det finns ovala avgasrör på sidorna. De var parade i den första generationen. En kraftfull bakre stötfångare vars långsträckta baklyktor passar den allmänna stilen perfekt. Den harmoniska beröringen av hela bilden var spoilern, som låg ovanför bakluckan.


Om du tittar på bilen från sidan kan du se stämpelinjen löpa längs hela botten. Massiva hjulbågar och 19-tums legeringshjul ger luckan ännu mer intryck. Tillverkaren erbjuder olika skivvarianter.

✓ Du kan också kontrollera:

Förarens ratt är avfasad i botten. Pedalerna har metallkuddar. En av pedalerna är tilldelad på vänster sida, vilket gör den ännu mer lik racingbilar. Interiören är dekorerad med värdighet. Nappa med Alcantra och många skär gjorda av aluminium och kol användes. Sportstolar är endast valfria. Huvudskillnaden från basstolarna är en kolfiberram (som kan minska fordonets vikt med sju kilogram) samt sido- och ländstöd. De har också ett mer snyggt foder.

En instrumentbräda finns direkt bakom rattet på svart bakgrund. Den är utrustad med en analog varvräknare och varvräknare. Instrumenten har en klassisk Audi-färg – siffrorna är vita och pilarna är röda. Skärmen på en automatisk dator finns mellan enheterna.

Klimatkontrollenheten och flera andra funktionstangenter är placerade något lägre. Midtunneln är tillräckligt hög och har en växelvred, en motorstartknapp, en multimediasystemkontrollpinne, en parkeringsbromsstyrning och ett antal andra omkopplare. Endast två passagerare kan sitta bekvämt i baksätet, även om bilen är designad för fem personer. Stamplatsen rymmer upp till 280 liter. Volymen kan dock ökas till 1120 om du fäller ner baksätet.

Tekniska egenskaper nya AUDI RS3 2021

Som kraftverk installerades en ny version av den turboladdade femcylindriga motorn, som var utrustad med den första generationen, på den nya Audi RS3 2021 . Ändringar av motorn är ett nödvändigt mått på grund av parametrarna för MQB-plattformen. Ett mindre filter installerades på motorn men tillät en större volym luft att passera igenom. Montera nya kolvringar, byt inlopps- och avgasrör och kylsystemet. Oljefiltret har flyttats till en annan plats.

En automatisk sju-växlad växellåda hjälper motorn. I detta kraftverk och med en sådan transmission övervinner bilen en barriär på hundra kilometer i timmen med en lastvikt på 1 520 kg på 4,3 sekunder. Jämfört med företrädare för den första generationen minskades detta värde med 0,3 sekunder. Toppfarten är automatiskt begränsad till cirka 250 kilometer i timmen. Valfritt kan du ta denna bar upp till 280 km / h. Med en blandad körstil förbrukar bilen 8,1 liter bränsle per hundra kilometer.

Ny AUDI RS3 2021

Utseendet på den reviderade nya Audi RS3 2021 uppfyller nu de andra kraven i A3. Men bilen fick specialtecken. Den fick ett galler, en stram honungskaka och var målad glänsande svart.

I den nedre delen finns en speciell plattform på vilken inskriptionen Quattro är fäst. Den främre stötfångaren är mycket aggressiv, den har en tydlig lättnadsstruktur. Stora öppningar i luftinlopp och insatser gjorda av silvermaterial är slående. Formen på bakspegelhuset har också ändrats. Bakluckan är fortfarande dekorerad med en spoiler.

Nytt AUDI RS3 2021 pris

Den  nya Audi RS3 2021  kommer på marknaden med ett ingångspris på cirka 56 000 euro.

Foton AUDI RS3 2021

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 röst, im mittleren: 5 från 5)